Of ik even een stukje over Bawrence of Aralia wilde schrijven. Uiteraard wil ik dat. Als kersvers lid van de Downstage-groep durf ik zelfs, letterlijk, niets te weigeren. Maar het blijkt toch best lastig om op basis van een enkel liedje dat ook nog eens slechts 3 minuten en 9 seconden duurt een informatief en gedegen wervend stukje te schrijven. Hoewel dat wervende niet zo moeilijk is. Bawredom, het liedje van de gelijknamige nog te verschijnen debuutplaat van dit Maastrichtse vijftal, kabbelt bijzonder prettig door je trommelvliezen heen.

Het heeft een schud-ei (altijd goed), twee gitaarlijntjes die mooi door elkaar zijn verweven, een basgitaar en ook nog eens drums. Als je al deze ingredi├źnten willekeurig bij elkaar zou smijten zou het natuurlijk een grote warboel worden, maar deze Maastrichters/Maastrichtelingen kneden het allemaal vakkundig tot een mooi en melodieus geheel, zoals bands als Ultimate Painting, Real Estate of Nouveau Velo dat ook kunnen. Op de bandfoto herken ik met mijn getrainde oog ook nog een Korg-synthesizer trouwens, welke vast bespeeld wordt in de nummers zonder schud-ei.

Dat Subroutine in oktober de release zal verzorgen van de plaat zal niet heel verrassend zijn en lijkt me meteen een overtuigend kwaliteitskeurmerk. Hmmm, als ik daar nou mee was begonnen was ik meteen klaar geweest. Weer wat geleerd. Hoe dan ook; veelbelovende melodieuze slaapkamer-indiepop in je favoriete Kelderbar, bawesome!