Door de smalle ingang in het oude voorpand kan VERA grote aantallen bezoekers niet snel verwerken. Kom dus op tijd om een lange rij te ontlopen.
Heb je nog geen maandkaart, hou dan € 1,50 paraat voor een snelle kassa-afwikkeling. Alvast bedankt.

__________________________________________________________________________

In februari 2010 wist Beach House Vera te betoveren met de zoetgevooisde klanken van Teen Dream – het derde en tevens doorbraakalbum van dit Amerikaanse dreampopduo, dat sinds 2006 actief is. Het merendeel van de bezoekers hield goede herinneringen over aan het concert, getuige de top-10-notering in de Vera poll van dat jaar. En waar vroege releases nogal eens in de vergetelheid raken, voerde Teen Dream uiteindelijk menige albumjaarlijst aan. Geen wonder dat de verwachtingen hooggespannen waren voor opvolger Bloom, die afgelopen mei is verschenen en waar de band nu mee op tour gaat.

Afgaand op de recensies kun je stellen dat Bloom een directe voortzetting is van het voortreffelijke Teen Dream. Waar de een dat als een gebrek beschouwt, verheugt de ander zich er juist in dat de sfeer van het derde album behouden is gebleven. Voor nieuwelingen zal het in elk geval een aangename kennismaking betekenen, die deze prutzomer wat broodnodige warmte kan verschaffen. De lome, haast etherische altstem van Victoria LeGrand (Frans van origine, dus ook nog eens met een niet te versmaden accent), het broeierige orgeltje en de repetitieve, hypnotiserende gitaarlijnen van Alex Scally vormen namelijk de ideale basis voor een zwoel zomerconcert.

Laat alle zorgen van je afglijden, vergeet dat het einde van de vakantie in zicht is, en laaf je aan de betoverende muzikale pracht van Scally & LeGrand. Bij voorbaat al een van de fijnste concerten van dit jaar, als je het mij vraagt. Het kon overigens wel eens de laatste keer zijn dat ze überhaupt in Vera spelen, daar het duo bezig is met een gestage opmars richting grotere zalen. Des te bijzonderder dat ze vanavond nog gewoon hier te aanschouwen zijn. Dat het optreden in Vera voorlopig (in elk geval tot november) de enige clubshow in Nederland betreft, maakt dit al helemaal tot een niet te missen concert!

- Weedebee