Terwijl de wereld in de fik stond heeft Beachdog de afgelopen twee jaar liggen rijpen tot het tijd was, en die tijd is het nu. Eindelijk weer een nieuwe hárde rockband met genoeg toegankelijke songs om een groot publiek aan te spreken. Een publiek dat het gemist heeft om in bezwete zaaltjes met vrienden een vuist omhoog te steken en los te gaan. En daar kunnen wij ons zeker in vinden.

De zanger van Beachdog, David Achter de Molen werd bekend als zanger van John Coffey, de Nederlandse punk/hardcoreband die harde muziek weer populair wist te maken in Nederland. Toen ze na 10 jaar stopten, herrees de tweede band van de avond Tusky uit de as, geboren uit pure liefde tussen gitarist Alfred van Luttikhuizen, gitaar tech Sjors van Reeuwijk en drum tech Bas Allein Richir (alle drie afkomstig uit het John Coffey-team), aangevuld met bassist Justin Ghijsen, die later werd opgevolgd door John Coffey-gitarist op basgitaar Christoffer van Teijlingen.

In 2018 volgde debuutalbum ‘Rated Gnar’ op V2 Records, dat een hongerige en vurige band liet horen die sterk beïnvloed was door 90’s punkrock bands: fast & furious but yet very melodic & catchy. Een reeks clubshows en festivals volgde in én buiten Nederland.

Het vertrek van de twee John Coffey-mannen Alfred en Christoffer werd uitstekend opgevangen door het aantrekken van Vladimir Stevic en Quirin Wijgers van de bands Pene Corrida en All Doomed. Gewapend met een kersverse single-video in mei; een eigen online stripreeks, met een nieuw studio-album in de planning EN natuurlijk met shows zodra het weer kan, is Tusky klaar om de wereld te heroveren.

Op 6 mei staan de bands samen in dé club!

Support: Two and a half girl

Two and a half girl is een vijfkoppige band uit Nederland. Met de krachtige stem van frontvrouw Juliët in combinatie met de unieke harde mix tussen emo, punk, en rock, is het geluid enorm herkenbaar. De muziek van Two and a half girl is zo zwaar mogelijk, en zo ook de teksten: deze jonge groep muzikanten is niet bang om te zeggen wat ze denken over persoonlijke en gevoelige onderwerpen. Een aanrader voor fans van A Day To Remember en John Coffey!