Derde keer Beukorkest voor VERA, en bepaald niet zonder reden! Rik van Iersel en Stuurbaard Bakkebaard vormen de kern van dit voortdurend van samenstelling veranderend collectief. Sinds een jaar of zes trakteren zij het clubcircuit met enige regelmaat op fantastische avonden gevuld met half gecontroleerde gekte en een literaire inslag. Niet alleen een literaire inslag overigens: Beukorkest heeft een hele trits aan (theater)vormgevers en beeldend kunstenaars aangetrokken over de jaren om zowel exposities te organiseren als de podiumshow fantastisch aan te kleden. Ik heb deze groep gezien wanneer ik maar kon en het is zonder uitzondering fantastisch geweest. En onvergelijkbaar. Het Beukorkest is garegerockend, voordragend, Beefheart, overduidelijk Stuurbaard Bakkebaard en met een Tom Waits vergelijking doe ik ze hopeloos tekort, dus misschien moet ik dat maar weglaten. Hmn.

Over de jaren hebben ook zeker niet de minste vaderlanders bijgedragen aan het Beukorkest: Andre Manuel, Johnny Dowd, Def P (al verkoos hij destijds een Public Enemy concert boven VERA…) Kyteman, G.W. Sok, Jean Marie Aerts, Solex en velen met hun. Een aantal van de hier genoemde artiesten zal ook bij ons weer van de partij zijn, aangevuld met weer een handvol anderen.

Zodoende valt er vrij weinig te vertellen over het Beukorkest, ze brengen namelijk ook geen platen uit. Al kan ik nog wel even de livecompilatie “Kleine Hausmeister” noemen, een redelijk leuke afspiegeling van wat er zich tijdens zo’n voorstelling voltrekt. Maar het doet geen eer aan Beukorkest in het echt, dus gaat dat zien! Boeren, burgers en buitenlui: Het Beukorkest!

- Hans

 

Bezetting Beukorkest - Steal The Trumpet Show:

Rik Van Iersel (Der Junge Hund / Beukorkest)
Johnny Dowd (USA)
Aura Msimang (ZA, Bob Marley, Lee Perry, Jimmy Cliff)
Solex
Michael Stark (USA, Tzar / WingNut / Jennie Lowe Stearns e.a)
Woody & Paul
Toon Bressers (ex-Nasmak)
Edward Capel (BluntAxeOrchestra)
Bart Maris (BE, Janez Detd / dEUS / Flat Earth Society)
Crappy Dog
Jean Marie Aerts (BE, TC Matic / JMX)
Siem Nozza (Senga Etna / YOTR)
Arjan Amin (Hotel)
G.W.Sok (the EX)
Truus De Groot (USA, + Instruments)
DNA (Urban Dance Squad)
Marc Constandse (Dazzled Kid / Parne Gadje / Big Low)
Younes Riad