Heerlijk zo'n brakke zondagmiddag. Voetbal kijken op tv, gisteren zelf het fameuze Vera Dio voetbalteam verslagen. Buiten giert de wind nog steeds, binnen aangenaam warm. Kopje thee erbij en dan maar eens kijken en luisteren wat Thomas geboekt heeft.

Een trio uit Eindhoven genaamd Bird. Kleine liedjes gemaakt met akoestische gitaar, bas en viool. Hier en daar afgewisseld met cello, accordeon en glockenspiel. Volgens mij zie ik de dame van het trio zelfs op een filmpje van 3voor12 met een smartphone een zingende zaag doen. Ik heb altijd al gezegd dat het wachten is tot dat er een band volledig met smartphones op het podium staat. Lijkt me wel iets voor een Owsum avond. Maar goed, we dwalen af.
Kleine liedjes dus, singer-songwriter achtige taferelen. Denk aan Iron and Wine, The Black Atlantic. Alternatieve indie/folk zoals de welbekende troubadours uit een ver verleden. Met een nog heerlijke DIY instelling en fantastische vormgeving. Mooie EP’s, in leuke verpakkingen. Als Jonge Harten je iets doet moet je hier ook even langskomen.

De muzikanten zelf die spelen graag op een plek waar men muziek een warm hart toedraagt en er koud bier voorradig is. Dat eerste is uitgelezen kelder, koud bier is tenslotte ook boven te krijgen.
We ontvangen ze dus graag. Ze spelen dit weekend 2 keer in Groningen. Ook op Winterwelvaart wat zich voornamelijk afspeelt rond de Hoge en Lage der Aa. Ze spelen daar op een boot en hier in de kelder. Kelder… boot…
Wordt een mooi en warm avondje in de kelder, nu nog hopen op glühwein en warme chocolade melk in de kelder. Jammer dat we geen open haard hebben. Oh ja, en omdat het een vrij rustige band is, stellen wij het op prijs als je dat geklets ergens anders doet.  - ANCO