Iedereen kent Tim Knol wel. De vrolijke, ietwat gezette singer songwriter blijkt naast zijn eigen repertoire een voorliefde te hebben voor garage en vinyl. Zoveel voorliefde dat hij een eigen platenlabel is begonnen. Tender records, wat dit te maken heeft met vanavond... Nou...
Beetje bijzonder is het wel dat onze eigen The Black Cult hierop hun eerste plak vinyl uitbrengen. The Black Cult die door sommigen geheel onterecht Traumahelicopter light genoemd worden. The Black Cult die geen concessies zullen maken om populair te worden. The Black Cult die ruzie schopte met Subsonic om de volgende dag met ze bier te gaan zuipen. Wordt het wat met deze opgeschoten punkers? Ik denk het wel, Douwe is immers tapper geworden in Vera en dat heeft nog nooit een band wind eieren gelegd. 2 mei komt de single uit en natuurlijk hadden ze deze met een mooie party in de grote zaal kunnen presenteren. Maar The Black Cult zou The Black Cult niet zijn als ze er voor kiezen om hier de kelderbar voor te gaan misbruiken. Kom vroeg en neem je zwembroek mee, bier en zweet zal er rijkelijk vloeien. Wordt vol, meer, meer, meer Black Cult en kapot gaan.
Panda Kid is en dit kopieer ik schaamteloos omdat het klopt. The most fuzzy sunny punk pop surf one man band. Eigenlijk niets aan toe te voegen. Maar omdat ik anders klappen krijg van Thomas ga ik maar even verder. Daarbij moet ik die zin aanpassen want ze komen met zijn 3-en, denk ik. Wat het totaal geluid wat voller maakt. Panda Kid komt niet uit Groningen, maar uit Italië, olijfbomen en zon in elk geval. Vandaar ook de tropical garage sound. Panda Kid legt een surf beat neer die zo uit de jaren '60 komt, met zang die bol staat van de reverb een gitaar met een twangy sound. De muziek kraakt, maakt je dronken van de zomer en schuurt tegen je aan tot je merkt dat je zwaaiend met je armen en heupen in de kelder staat.
Denk aan het gevoel van Dogtown and Z-boys de eerste skaters die in een swimmingpool de meest waanzinnige dingen doen in de volle zon, met koud bier. Fucking veel zin in!