NL: Dit concert is afgelast i.v.m. de coronacrisis. Voor meer info bekijk onze speciale Corona pagina.
EN: This concert has been cancelled due to the corona virus. Check our Corona page for updates.
Vragen/questions? [email protected]

Bob Wayne (singer, songwriter, filmmaker, nomad)  mag toch wel met recht  ‘the hardest working man in showbizz’ worden genoemd als het om touren gaat en tussendoor ook nog even een album opnemen. In zijn vorige tour cyclus was de man 309 dagen ‘on the road.’

Op zijn facebook pagina is hij dan ook hard aan het promoten om deze tour dit keer te gaan overtreffen. Zoals Bob het zelf zegt; ‘We've been working hard to get back to all of you about filling some of these US dates on this RECORD BREAKING TOUR!!!! We are officially taking offers now! Bars, Festivals, Back Yards.’ Voor meer info bezoek zijn fb-pagina mocht je deze man op je privé feestje willen boeken.

Begin dit jaar stond hij nog in Iduna Drachten met T99 (wie kent ze niet) dus ja het zal mij niet verbazen als het record wordt gebroken. De man doet er in ieder geval alles aan.

Voor het eerst is hij solo op tour, zonder The Outlaw Carnies of andere bevriende muzikanten, om zijn nieuwe album ‘Rogue’ te promoten. Bob, die inmiddels wel alles gedaan heeft, zoals een album vol met covers maken uiteenlopend van zijn countryhelden tot Adele of Bob Marley , roadie van Hank 3 (waarin hij het vaak leerde) of merch man van Zeke wat zijn punkrock invloeden in zijn muziek wel verklaard. Ook  wel Hellbilly (alle billy’s op één hoop gegooid) zoals hij het zelf noemt.

"I love my band, I love playing and traveling with other musicians, but over the years I have always fantasized about making a solo record and touring the world alone, just me and my guitar, so now I am going to do it. "  - BW

De eerste keer dat ik in contact kwam met de man en zijn muziek was toen hij op tour was met Scott Kelly (Neurosis). Bekend met Scott en zijn muzikaal padje besloot ik uit te zoeken wie Bob Wayne was en kwam uit bij ’13 Truckin’songs’ en Driven By Demons. Toch wel de fundatie voor het begin  van de carrière van deze man en waar zeker op wordt voortborduurt.

Waar niks mis mee is omdat voor menigeen die albums nog steeds de pijlers zijn waarop zijn vaste fanbase op gestoeid is en zijn latere repertoire op doorgroeide. Want zijn fans zijn loyaal. De man komt vaak ergens in de buurt en hoppa de vaste kliek  staat er weer!

En dat moet gezegd worden de man is een must om te zien, op het podium voor de volle 100% geven waar je voor komt. Ten alle tijden. Humor, gedrevenheid, enthousiasme, interactie met je publiek en vergeet niet de aanstekelijke mix tussen country (basislaag), punk en alle soorten billy’s. Na de show altijd in voor een praatje of een biertje (lees: meerdere).

Bij mij heeft Bob Wayne een plekje vanwege de Neurosis (mijn favoriete band) tattoo op zijn onderarm. Heeft totaal niets met zijn muziek te maken maar geeft de eigenzinnigheid van de man wel aan. Wars van alles trekt hij zijn eigen plan en dat is op dit moment de langste tour ever te maken.

Laten wij hem daar een beetje bij helpen door in grote getale op te komen dagen bij zijn shows. Want dit is wel een redneck met het hart op de juiste plaats. Yeehaw!!!

Case.

Jankobus Seunnenga
Poëet en droogkloot Jankobus Seunnenga is een woordkunstenaar uit Leeuwarden en maakt absurde en knotsgekke Nederlandstalige liedjes. In ‘Ik Schep Netjes’ en ‘Malligheid Zonder Bodem’ steekt hij zelfs Drs. P naar de kroon en is hij ook in staat te ontroeren.

Sinds 2009 gaat hij solo door het leven, maar daarvoor zat hij in ‘Kobus gaat naar Appelscha’ en daarna in het country folk duo ‘Pigmeat’. Daarmee stond Jankobus hier en op menig festival, ook in het buitenland.