Voor de 51e editie in Vera, komt Break-Fast ditmaal met een programma rond Invisible Recordings, één van de labels van Noisia dat bekend staat om minimalistische, vooruitstrevende Drum&bass.

Een graag geziene gast – twee jaar geleden stond hij ook al bij ons op het podium – is NickBee [UA]
Als vijftienjarige maakte hij al tot diep in de nacht muziek in zijn slaapkamer in Oekraïne. Onder de hoede van Sunchase timmerde hij flink aan de weg. Tegen de tijd dat hij negentien was had hij al releases staan bij Subculture, Modulate en Ammunition. Niet lang daarna volgde ook Invisible Recordings en zijn eigen label Axon. Als jonge nieuwkomer werden zijn diepe, technisch ingewikkelde tracks en verfrissende sound warm onthaald.
Nu, in 2018, is hij inmiddels een pionier op het wijde gebied van neurofunk, waarin hij op zijn wijze altijd slaagt in het behouden van zijn originaliteit en een frisse, energieke sound ten gehore brengt.
We voelen ons dan ook vereerd om deze avond Nickbee's nieuwe EP "Arkaim" te mogen lanceren, een onderdeel van een serie releases op Invisible waarvan het eerste deel begin oktober uitgebracht is.

Relatief nieuw in Drum&bass-land is Kiril [IT], die deze avond zijn debuut in Nederland maakt. Zijn eerste release op Flexout in 2014 onderschrijft zijn talent, wat er voor zorgde dat hij in de zomer van 2017 ook werd opgepikt door Critical. Begin dit jaar volgde een tweede release op datzelfde label. Ook onze Groningse vrienden van Noisia hadden hem in de smiezen: in 2017 bracht Kiril een track uit op Invisible. Verwacht een afwisselende mix van neurofunk en technische drum&bass waarin ook nog eens ruimte wordt gelaten voor oldschool. Het is ook niet voor niets dat deze gast een plaats verdient bij dit label en deze line-up.

Als we het dan toch over vooruitstrevende nieuwkomers hebben dan mogen deze twee niet ontbreken. The Outsiders zijn amper achttien jaar en binnen opzienbarend korte tijd hebben ze zich bewezen als producer- en dj-duo. Begin dit jaar klapte hun track Abductors door je speakers in de radioshow van Noisia, waarna niet veel later deze ook gereleased werd.

Niet te vergeten zijn onze eigen Mindmapper en Fre4knc. Als mede-grondleggers van Break-Fast produceren ze al lang samen en hebben ze op onder andere Invisible, Dispatch en Demand Records gereleased.
Hun selectie is rijk, mixes gaan in elkaar over als een warm mes door de boter. Je kunt je wel voorstellen dat dit een feestje wordt. We zullen zien wat voor verrassingen ze voor je in petto hebben.