Voor het einde van het jaar hebben we weer een kleine traditie in stand te houden.
Al tien jaar is er ergens tussen kerst en oud & nieuw een editie van Break-Fast. Wie er wel eens bij is geweest weet hoe het dak eraf gaat en ook deze keer kom je weer met gemak van al je vers geschapen kerst-kilo’s af.

Deze keer komen Gerra & Stone (UK, Shogun Audio, Flexout, Vandal Records) - met zijn tweeën - de boel even zorgvuldig opbouwen en afbreken.
In de afgelopen zes jaar hebben ze een mooie vooruitgang geboekt binnen de scene, waarbij je kan zeggen dat diversiteit hun oeuvre markeert. Releases op Ram Records, Shogun Audio en de underground-pioniers van Dispatch Recordings hebben er voor gezorgd dat ze als een speer door drum&bassland schoten. In 2015 stonden ze ook al in Vera. Toen was het hartje zomer.

Ditmaal zijn het de heren van Ordure [NL] (Flexout, Blackout, Music Squad) die we van ons lijstje afstrepen. Binnen Nederland zijn ze twee graag geziene gasten die ook nog eens hun roots in Groningen hebben liggen. Tegenwoordig werken ze vanuit Hilversum en Amsterdam samen. Wat de muziek betreft is er geen eenduidig woord over de twee te zeggen. Of het nou rauwe basslines betreft; technisch ingewikkelde patronen; halftime steppers of uptempo knallers: ze schromen niet om het naast elkaar te leggen en te combineren.

Resident bij Break-Fast is Septum [NL], die al meerdere keren de zaal van warme geluiden voorzag.
Het liefst draait hij op de eerste helft van de avond om een divers, muzikaal uiteenlopend geheel te vertonen. Ditmaal nog wat sneller er steviger, als tweede op de avond, met een even diverse mix tussen technische drum & bass, rauwe jungle en uitstapjes naar juke en footwork. Een verrassing voor je spanningsboog en dansen gegarandeerd.

Als nieuwste en jongste lid van Break-Fast, opent Petroll [NL] (Fresh Talent) de avond. In zowel zijn producties als DJ-sets heeft hij een soulful en atmosferische benadering. Daarbij onderzoekt hij de mogelijkheden om diepere en wat hardere drum & bass te combineren. En, hij mixt ook nog eens strak. Reden genoeg om vroeg te komen!