Aan het einde van het jaar is het een Vera-traditie om er uit gaan met een vette dance party, zodat je al gaar bent, voor je aan oud & nieuw kunt beginnen. De laatste 5 jaar gebeurt dit onder de vlag van onze Break-Fast crew, die het stokje indertijd hebben overgenomen van de dance-piraten van Nautic Radio. Dit jaar knallen we werkelijk het jaar uit met onder meer het stuiter- en beukwonder The Panacea. Bong, bong, bong, bong, bong, bong, bong, bong, Break-Fast nummertje 34!

Break-Fast XXXIV @ Vera:

The Panacea [DE] position chrome / prspct
Wizmathics g-tap music
Mindmapper 22tracks / cylon / break-fast
VJ Werc

The Panacea heeft Break-Fast een aantal jaren geleden al eens laten exploderen. Het is zeker geen eentonig beukgeweld, waarmee Mathias Mootz uit Würzburg de dansvloer bestookt. Vanuit een klassiek verleden gaat hij via hiphop/illbient label Chrome midden jaren 90 experimenteren met hardcore, industrial, dnb en jungle. Beïnvloed door Alec Empire (Atari Teenage Riot) en Ed Rush & Nico dendert hij als The Panacea de internationale dnb scene in 1996 binnen met het overdonderende 'Low Profile Darkness'. Chrome wordt Position Chrome en The Panacea wordt het gezicht van het nieuwe label.

Maar zijn muzikale interesses bevinden zich in ver uit elkaar gelegen gebieden en er volgen naast de stuiterwerken ook een stortvloed aan andere succesvolle releases onder allerlei verschillende namen. Met aliases als m2, Disorder, Warfare, Kate Mosh, Bad Street Boy, Radar en Rich Kid leeft hij zich op labels als Mille Plateaux, Ant-Zen, Hands Productions, Ambush, Ad Noiseam, Kniteforce, Intransigent en Outbreak uit op genres als electro, ambient, techno, hardcore, raggacore en natuurlijk dnb.

Maar het meest bekend is hij natuurlijk als The Panacea, "the digital Napalm Death", die zijn furieuze drill'n'bass met de volumeknop op elf de zaal in slingert. Eens even zien hoe stevig die dansvloer van Vera is!

Wizmathics uit ons eigen Groningen is sinds 2000 als dnb dj actief en heeft al enkele mooie hoogtepunten gekend. Zo stond hij zij-aan-zij met grote namen uit de nationale en internationale drum´n´bass scene, zoals Teebee, Matrix, Dom & Roland, Nu:tone, Nookie, Break, Fracture & Neptune, Noisia en Falcon. Als mede-organisator in de beginjaren is hij al op menig Break-Fast aflevering te horen geweest met zijn combinatie van diepe, donkere rollers afgewisseld door funky dnb met een bite. 

Hoewel Mindmapper uit Eindhoven komt, is hij eigenlijk zo langzamerhand een resident dj bij Break-Fast geworden. Hij organiseert tevens met June Miller en El Maria de Connex parties in Utrecht. Ach, Nederland is maar een klein landje en je bent overal zo. Oorspronkelijk is hij gitarist in bands, maar inmiddels heeft Mindmapper zich helemaal toegelegd op het maken van dnb tracks in zijn eigen studio. Die tracks van deze talentvolle producer worden uitgebracht door niet misselijke labels als Crunch van MC Verse,  Loxy's  Cylon, Phil Source's Vampire en uiteraard Break-Fast Audio. 

VJ Werc is eigenlijk geen vj, maar een beeldend kunstenaar. Bekijk zijn prachtige virtuele 3D sculpturen, vaak opgetrokken via ingenieuze draadconstructies en beweer eens, dat dat niet zo is.

Dikkie.