Fanu is een dj uit Helsinki, Finland, die vaak genoemd wordt als invloed door een jonge generatie dj's. Zelf laat Fanu zich tijdens in de vroege DnB/Jungle jaren, zo half jaren 90, beïnvloeden door artiesten als Photek, Tek9, Source Direct, Goldie, Roni Size en labels als Metalheadz en Good Looking Records. Fanu houdt vast aan deze roots in zijn latere werk. “Future music with the aesthetics from the past”, stelt hij zelf. Naast releases op Subtitles, Commercial Suicide, 13 Music brengt hij ook tracks uit op zijn eigen label, Lightless Recordings. Fanu houdt van verschillende stijlen en tempos en dat blijkt ook in zijn sets:  “I like to keep the set varied: I play different styles and switch between the moods as I think it’s important to keep the crowd interested.” Daar gaan we ons niet bij vervelen!

Bredren bestaat uit drie goede vrienden uit Lennik, België, die actief zijn in verschillende dubstep en dnb outfits. Omdat hun  muzikale interesses nogal overeen komen, besluiten ze samen te werken en Bredren is geboren. Inmiddels, twee jaar later, heeft het trio al tracks uitgebracht op Proximity and Break-Fast Audio en weet het zich gesteund door Loxy, Skeptical, Data en vele anderen. De donkere minimalistische sound van Bredren is instant herkenbaar en volgens K-Mag valt Bredren onder de '10 To Watch In 2013'. Optredens strekken zich al uit over Europa en een Amerikaanse tour is in de maak. Dit trio stuitert flink aan de weg!

Verder zijn er in de Grote Zaal nog sets van Mtwn, een duo uit Verviers, België, Break-Fast resident Mik en Reskript.

In de Kelderbar is er net als afgelopen december een dubstep programma. Dubba Jones is een producer, die net als Fanu uit Finland komt. Hij is al vanaf mid-jaren negentig in de dnb-scene actief is en stort zich in 2006 helemaal op dubstep. Verder kunnen we ons op de keldervloer begeven voor de beats van de eveneens Finse Tpaz en de Groninger dj's Exabreak, Septum (resident @ Dub&Dwars in Simplon) en fresh talent Hazed.

Dikkie.

 

Break-Fast XXXVII @Vera:

Grote Zaal: drum'n'bass 
Fanu [FI] Lightless Recordings / Subtitles / 13 Music 
Bredren [BE] Dispatch / Proximity / Break-Fast Audio / Broken Audio
MTWN [BE] 
Mik Break-Fast 
Reskript

Kelderbar: dubstep
Dubba Jones [FI] dreadmark
Tpaz [FI] tre / jkl
Septum vulcan audio / dub & dwars
Exabreak
Hazed fresh talent