De zomer is begonnen!

En hoe dat beter te vieren dan met een waanzinnig optreden van The Budos Band. Dit tienkoppig gezelschap komt uit Staten Island, New York en met zijn allen zetten ze een spetterende muzikale show neer, alsof je per ongeluk op een wild dansfeest bent beland in een of andere jazzkelder in Manhattan in 1968. Trompetten, bongos, saxofoons, congas, echt een heel arsenaal aan instrumenten zorgt voor een woeste combinatie van verschillende muziekstijlen. De muziek is soulvol, sexy en grijpt terug naar jaren '70 disco, blaxploitationsoul en Afrikaanse hitsige hypnotiserende funk.Een combinatie die deze band geen windeieren heeft gelegd. Ze speelden al onder andere op het Lowlands festival en legden daar de tent plat met hun instrumentale oprispende beats en glijerige zwoele afro-soul.

The Budos Band bestaat sinds 2003 en brengt hun speelse meesterwerkjes uit op Daptone Records, een klein gezellig bedrijfje uit Brooklyn, die de spirit van labels als Stax en Motown levendig wil houden, maar daar wel een eigentijdse draai aan geeft. De muziek komt van prachtige artiesten zoals de geweldige Lee Fields, The Daktaris en Naomi Shelton And The Gospel Queens.

De band is een belichaming van de stad waar ze vandaan komt. New York is een smeltkroes van culturen en de daarmee samenhangende muziek, van de cubaanse mambo tot de salsa, tot afrikaanse volksdansen, latijns-amerikaanse funk en psychedelische disco en bovendien zijn veel  blaxploitation films gefilmd in de straten van Harlem en Brooklyn. The Budos Band pikt wat graantjes uit iedere zak en bakt hiervan een woest superswingend brouwsel. De muziek klinkt als Booker T & The MG's op safari met soul limbo, James Brown hand in hand met Fela Kuti en Isaac Hayes flirtend met Rufus Thomas, al die invloeden met een koekje van eigen deeg, een felle ritmesectie en stotende blazers. Heerlijk!

-Nataly