Irene Wiersma introduceert zichzelf op haar website als iemand die ‘dingen’ maakt. Dingen in de categorieën woord, klank en beeld. Een multitalent.

We kennen Irene voornamelijk van haar band Flux, een Groningse indiepopband met Nederlandstalige liedjes als dromen, die je meevoeren naar de persoonlijke, dikwijls grimmige wereld van Irene. Vorig jaar presenteerde Flux hun debuutalbum ‘Pluimgewichten’ in Vera, waarop Flux sprankelt, met zeer dynamische composities. Daarnaast heeft ze samen met Corneel Canters ‘Ireëel Ontwerp’ opgezet om haar beeldend talent te kunnen uitvoeren. Ireëel Ontwerp is o.a. verantwoordelijk voor www.irenewiersma.nl en de videoclip ‘Chocola’ van Flux.

Dit jaar vond ze het tijd worden om haar tekstuele en beeldende krachten te bundelen, wat resulteerde in ‘Wat U?’, haar debuutbundel met zo’n 30 gedichten en een aantal illustraties. Niemand minder dan Youp van ’t Hek schreef over 'Een niet bestaande groet': “Mooi, mooi, mooi!!!!'

Enthousiastelingen kunnen zich op haar reeds genoemde website inschrijven op de intekenlijst en krijgen de bundel voor de speciale intekenprijs van 12,50 en ontvangen een handgenummerd exemplaar! Op de avond zelf is deze uiteraard ook te koop.

Irene gaat het vandaag niet alleen doen. De avond bevat verder poëzie van de hand van Renée Luth en Anneke Claus. Klaske Oenema en Flux feat Lady Flo (zusje Florien) verzorgen de muzikale aankleding. Kortom, een zeer diverse avond met de Groningse top op dit gebied!

-Rommie