Als je wel eens in Vera bent geweest zal het je niet ontgaan zijn. Langs de wand staan allemaal jaartallen en namen. Dat zijn de poll winnaars van de afgelopen jaren. Winnaars die door jullie gekozen zijn en in 2002 was dat Zen Guerilla, die hielden er na dit feit vrij snel mee op. Want ja... als je het ultieme al bereikt hebt wat wil je dan nog meer. 2/3 van de band is verder gegaan als experimentele psychedelische drone band met de naam Carlton Melton.

Carlton Melton dus. Een band die niet de meest gangbare weg bewandeld. Nummers worden live zelden zo vertolkt zoals ze op de geluidsdragers staan. Ze houden van uitstapjes en nog meer uitstapjes. Dat wat erbij hoort als je in een goede psychedelische trip zit, waar je liever niet uit komt. Dan creëer je elke keer een nieuwe laag met geluid en daar borduur je dan weer op verder. Het maakt dat je denkt te luisteren naar een jamsessie van muzikanten die al jaren lang met elkaar op pad zijn. De vorm van het liedje maakt dan niet zoveel uit. Het gaat namelijk niet alleen om het liedje.

Zes albums hebben ze gemaakt sinds 2010 en daar zit wel evolutie in. De laatste plaat (EP) van 2017 hidden lights waar maar 3 nummers op staan en die een 'geregisseerder' en uitgesponnen of zo je wilt uitgebalanceerd geluid heeft dan waar ze in 2010 mee begonnen.

Mendocino County in Northern California is waar ze vandaan komen een gebied wat bekend staat om zijn spectaculaire kustlijn, oerbossen die bijna onaangetast zijn waar ze muziek maken in een geodesic dome.

Dat zorgt voor een meditatieve psychedelische gitaarmuur waar je je vanavond aan kan wagen. Oordoppen mee en ogen dicht.

anco