___________________________________________________________________________

Sea & Air gaat niet door wegens stemproblemen. Aanvangstijd Case Mayfield is nu 22.00 uur.
___________________________________________________________________________

Als je Kees Veerman heet kan het bijna niet anders of je komt uit Volendam. En als je dan geen muziek wilt maken die associaties met palingen oproept kun je maar beter je naam veranderen. Dus Kees Veerman noemt zich Case Mayfield en het IJsselmeer is ver te zoeken in zijn muziek.

Afgelopen januari stond de 24-jarige Volendammer op Noorderslag en daar was hij één van de positieve uitschieters. Even enthousiast als verlegen als gevolg van alle aandacht wist hij het publiek voor zich te winnen met fraaie, emotionele singersongwriterliedjes. Alle geluidsproblemen daargelaten overtuigde Case / Kees vooral met mooie zang, die –net als zijn muziek- wel wat deed denken aan Ray LaMontagne: doorleeft, met stevige uithalen en een fikse dosis soul. De grotendeels akoestische nummers sloten er prima bij aan, ingetogen en rustig opbouwend zodat Mayfields stem alle ruimte kreeg.

Net als het publiek op Noorderslag liet ook de vaderlandse pers zich niet onbetuigd. Een optreden in De Wereld Draait Door, sessies op de radio en lovende reviews in alle muziekbladen zorgden voor een kleine hype bij het verschijnen van full length-debuutplaat ‘The Many Coloured Beast.’ En als je even verder kijkt dan de hype lang is, kun je er niet om heen dat Mayfield lef heeft. Hij kiest niet voor goedkoop scoren met makkelijke liedjes en gelikte presentatie, maar hij gaat zijn eigen weg en vraagt het nodige van zijn luisteraars. Net als LaMontagne of Ryan Adams wil Mayfield je meeslepen met zijn zang en de verhalende liedjes wijken maar al te vaak af van de geijkte songstructuren. Waar zijn eerste EP’s slechts bestonden uit Mayfield en een akoestische gitaar, is er tegenwoordig een band die voor de nodige pit zorgt en wat meer spanning brengt. 

Met zijn nieuwe album laat de Volendammer zich zien als een echte cijferfreak. Het album komt uit op 10 oktober (de 10e van de 10e), is in 10 dagen opgenomen en telt, jazeker, 10 liedjes. Zijn show in Vera is de derde uit een serie van 10 concerten en als je er op tijd bij bent kun je de eerste uitgave krijgen op 10'' vinyl. Je mag zelf bedenken hoe hij zijn nieuwe plaat genoemd heeft.

In het voorprogramma vinden we het Grieks-Duitse echtpaar Sea + Air, die in muzikaal opzicht behoorlijk verschillen van wat Mayfield doet. Dat ze maar met z’n tweetjes zijn hoor je niet af aan de rijkelijk aangeklede folk. De toeters, de belletjes en de orgels zorgen voor een groots geluid en het bracht ze al in het voorprogramma van Sufjan Stevens en The Flaming Lips.