Vanavond een een-tweetje met swing en downstage: OJ Eyeballs en Cassie Ramone solo in de kelderbar, daarna een dj set in de grote zaal!

OJ Eyeballs, oftewel OJ San Filipe, is de laatste jaren bekend geworden met zijn band Xray Eyeballs. Via allerlei omzwervingen door de VS en via San Francisco heeft hij zich in de Brooklyn, New York, punk en garage scene gesetteld. Na in veel bandjes gespeeld te hebben, met heel veel wilde shows, ging z’n aandacht uit naar een ander project, Xray Eyeballs. Met singeltjes uit op de betere garage en indie rock labels op zak en heeft ie ook twee albums met die band geproduceerd. Zijn stijl varieert tussen Velvet Underground, Jay Reatard en de wave van New Order.

Ook Brooklyn, NY, is Cassie Ramone, die wij hier kennen van die fenomenale show eerder dit jaar van The Babies, waar zij tijdens een technisch probleempje een Elliott Smith cover uit haar mauw wist te schudden. Cassie is begonnen in de all girl band Vivian Girls, rammelig punk nummers maken rond de samenzang van Cassie en Katy “La Sera” Goodman. Ondertussen heeft zij een indrukwekkend aantal samenwerkingen en singeltjes onder haar eigen naam uitgebracht. Ik ben in ieder geval groot fan. Eerst krijgen we twee sets van deze Brooklyn punks waarna de voetjes van de vloer mogen in de grote zaal! | THOMAS