Voor zanger en oprichter Ian Svenious is Chain And The Gang "Weer een stap in het leven om te proberen zo weinig mogelijk te doen.".

Eerder was hij frontman van Nation Of Ulysses, waarna de band veranderde in Cupid Car Club, die transformeerde naar The Make-Up, werd omgetoverd in Scene Creamers, vervolgens Weird War werd en eindigde in Chain & The Gang. De bands deelden dezelfde leden en het geluid heeft invloed gehad op bands als At The Drive-In en The Refused. Tussendoor nam Ian Svenious trouwens nog even een solo album op onder de naam David Candy, is hij acteur, internet talk show host en schreef het boek 'The Psychic Soviet' dat door de pers bejubeld werd. Hij is blijkbaar heel goed in zo weinig mogelijk doen.

In zowel de verschillende bands als het boek deelt hij zijn kritische blik op zowel de popcultuur als de politiek. De beste man heeft iets te vertellen en weet dat keer op keer in een goede vorm te gieten. Chain & The Gang biedt een mix van experimentele indiepop, funk, garagepunk en lo-fi.

De titel van hun laatste album 'Music's Not For Eveyone' omschrijft de band misschien het beste; Chain & The Gang zal niet bij iedereen in de smaak vallen. Svenonius wordt zowel als de meest geliefde als meest bespotte zanger omschreven. Kom zeker langs om daar zelf over te oordelen want het belooft een optreden te worden waar nog lang over zal worden nagepraat.

- Berbel