Chief of Smoke combineert het gevoel van geluk en gevaar, zoals wanneer je vlak langs een ravijn rijdt op een motor terwijl je in een dromerige staat bent. Hun ietwat nostalgische, maar toch ook zeker hedendaagse muziek is geïnspireerd door Americana roadmovies en novels uit de beatgeneratie (Jack Kerouac; William S. Burroughs), maar ook door acts als Alice Cooper en Sleep.

In 2016 bracht de band hun EP A Fresh Round Of Smoke uit, die voornamelijk ging over de Vietnam oorlog. In 2018  presenteerden ze hun eerste album Rice Paddy Rodeo, die hetzelfde onderwerp aankaartte en daarmee een groot succes werd. Dit leidde tot onder andere een optreden op het Bevrijdingsfestival in Groningen en een release party in VERA, waar ze nu dus ook hun nieuwe plaat zullen presenteren!

Als support komt HISTER mee. Eigenzinnig is dit rock duo zeker: de combinatie van drum en bas met teksten in het Gronings is ongewoon en anders, maar laat dat nou net de bedoeling zijn. Begin 2022 stapt HISTER met hun ideeën de oefenruimte in om vervolgens in oktober van hetzelfde jaar hun debuut EP op te nemen. Niet denken maar doen. Kop der veur.