Cinema Curioso 2012

Cinema Curioso is dé excursie door de krochten van de cinema langs hilarische miskleunen uit de filmgeschiedenis. Dit najaar is de vierde editie te zien in het hele land plus België. Dat wordt genieten van gênante rollen van een piepjonge Johnny Depp, Arnold Schwarzenegger & Sandra Bullock, zweterige krachtpatsers met snor en/of krullenmat, onaangename voodoorituelen, de meest afgrijselijke voice-overs uit de filmhistorie én Godzilla versus het Onuitstaanbare Olievlekmonster.

Voor Cinema Curioso selecteerde filmkenner en EYE-programmeur Ronald Simons tientallen verbazingwekkende fragmenten waarin de goede bedoelingen van de makers onbedoeld resulteren in bizarre, tenenkrommende, lachspierkietelende en oogbalteisterende pulpmeuk, alles voorzien van live commentaar. Een ruime selectie van twee uur hilarische filmfragmenten, die met liefde zijn gemaakt, maar waarbij zo'n beetje alles fout ging wat er fout kon gaan.

Deze bizarre excursie door de riolen van de onbedoelde pulpcinema leidt ons onder meer langs een huiveringwekkende seksscène met Sandra Bullock, uitzinnige pygmeeënterreur, de meest spectaculaire achtervolgingsscène ooit gefilmd (in Bollywood), en fragmenten uit Yog: The Space Amoebe, Hercules in New York, Ninja Terminator, Psyched by the 4D Witch en Papaya: Love Goddess of the Cannibals.

Als uitsmijter staan er iedere avond ook nog twee prijsvragen op het programma, met dvd's en filmaffiches van B-films als beloning.