Cloud Nothings is in 2009 ontstaan in een kelder in Cleveland waar Dylan Baldi begint met een eenmans-opnameproject onder de naam Cat Killer. Destijds een 18-jarige student aan de universiteit met een wonderbaarlijk oor voor melodie. Kort daarop stopt Baldi met zijn opleiding om zich volledig te richten op het maken van muziek, nu samen met gitarist Joe Boyer, bassist TJ Duke en drummer Jayson Gerycz. Drie albums worden er uitgebracht op label Carpark en er wordt intensief getourd.

De eerste twee platen van Cloud Nothings gaan aanvankelijk aan iedereen voorbij. Baldi is een begenadigd songschrijver, maar de gitaar-punk-pop die hij dan nog maakt is compositorisch gezien gewoon nog niet spannend genoeg. Dat verandert rigoreus met het uitbrengen van het gevarieerde Attack on Memory in 2012. Rauw in zijn geheel en met inventieve tempowisselingen vliegt de plaat van dissonante noise naar vurige melodieuze punksongs. De band doet hiermee denken aan een nieuwe verfrissende uitvoering van oude helden als Hüsker Dü, The Wipers en Sonic Youth. In de Vera poll van 2012 eindigt de plaat dan ook bovenaan en ook het Cloud Nothings concert van dat jaar komt in de top 3.

Voor de verwachte vierde langspeler zijn de verwachtingen hoog gespannen en wordt de druk opgevoerd. Boyer verlaat uiteindelijk de band en er wordt meer plaats gemaakt voor de zang van Baldi. Gitaarpartijen zijn geraffineerder en het drumwerk van Gerycz is genuanceerder en strakker dan ooit. Op Here and Nowhere Else zijn alle elementen van Attack On Memory samengebald in meer compacte songs, die je meenemen in een achtbaan van gitaargeweld en uitgeschreeuwde jeugdfrustratie.  

In het voorprogramma staat de uit de Chicago experimental free/noise-scene afkomstige Ryley Walker. Met  de  EP The West Wind zoekt hij het echter meer richting folk-richting waarin vergelijkingen worden getrokken met Tim Buckley en Davy Graham. Folkgeluiden van gisteren maar altijd vooruitkijkend naar de toekomst. Een debuutalbum zal rond april uit gaan komen.

- Dikkie / Rosan