We gaan op woensdag 30 maart voor de laatste keer op locatie in Vera. Hoofdgast Fieke Gosselaar neemt ons mee naar de Oosterpark en met de andere hoofdgast, Aimée Terburg, spreken we over diversiteit in de kunst.

Fieke Gosselaar - schrijver “Als je ze kent”
Auteur Fieke Gosselaar keert in haar laatste boek terug naar haar oude straat in de Oosterparkbuurt. Zittend aan de eetkamertafel zag ze daar door het raam de hele buurt voorbijtrekken. Fieke vertelt de bijzondere verhalen van mensen die kampen met schulden en eenzaamheid en laat zien wat er kan gebeuren als je in contact komt met je buren.

Aimée Terburg - Kunstenaar en Curator
Van de Nederlands-Surinaamse kunstenaar Aimée Terburg is momenteel een kunstwerk te zien in de Akerk als onderdeel van de manifestatie Bitterzoet Erfgoed. Met aandacht voor de 'Sporen van het Slavernijverleden in Groningen' wil de manifestatie ook de doorwerking van slavernij in het heden zichtbaar maken. Met een doel. Ook in de kunst. You can't be what you can't see or hear. Misschien licht ze tijdens de show ook nog een tipje van de sluier op over de plannen rond het heropstarten van Kunstprojecten Noorderstation.

DODDE treedt op
DODDE is een side project van André Dodde die gewoonlijk orgels geselt in Green Hornet en Das Audio Combo. DODDE zwiert, swingt en morst met enkel een Philicorda-orgel, ritmebox en een oude Moog-synth. DODDE borrelt ritmisch vanuit je onderbuik omhoog en grijpt je naar de strot. Is het electro-sixties, garage-dance of synth-punk? Swingen doet het wel.

Peter van der Heide - Popjournalist bij Dagblad van het Noorden
Schrijver, muzikant en vaste columnist Peter van der Heide heeft zich ontwikkeld tot een ware influencer. Hij is onze cultuurwatcher die de luisteraar nieuwe vergezichten biedt in het Groningse Culturele landschap en ons tegelijkertijd een spiegel voorhoudt. De column van Peter is elke uitzending weer een openbaring.

Lemke Kraan - Docent Wetenschapsjournalistiek RUG
Onze eigen presentator en wetenschapsjournalist geeft in haar rubriek “Wat we nu weer weten” een overzicht van wetenswaardige wetenschappelijke onderzoeken en de nieuwste ontdekkingen.

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden, want binnen het uur moeten we eruit voor nieuws en reclame.