De Heetste Knikkershow van de Binnenstad is terug! Op 18 september wordt live vanuit de Grote Zaal weer geknikkerd op de meest exotische banen. Maar wacht, dat is natuurlijk niet alles! Ook zullen er verrassingen zijn, prijzen, ludieke momenten, niet-ludieke momenten (wellicht zul je zelfs een traantje weg moet pinken) en als klap op de vuurpijl zal er tijdens deze editie extra veel reclame te zien zijn! Hoewel, de echte klap op de vuurpijl is natuurlijk wederom die spectaculaire halftime-show, waar door het Knikkerteam op dit moment keihard aan gewerkt wordt. Reken op niks maar verwacht alles!

Kaartjes om dit magnifieke evenement live bij te wonen kunnen nu gereserveerd worden, maar alles is natuurlijk gewoon vanuit je eigen huis te volgen via Twitch op www.twitch.com/theralfenatorx.

Goed, maar wat IS die Knikkershow nou precies?
Het concept is even simpel als niet uit te leggen, maar vooruit. Het enige dat de kijker nodig heeft is een Twitch-account en een computer/telefoon/tablet. De knikkeraar logt in op de goede website (let op: niet inloggen op de verkeerde website) en krijgt door middel van een simpel chat-commando (!play) een knikker met zijn of haar eigen naam. Nog even aftellen en de knikker
die als eerste beneden aan de digitale knikkerbaan verschijnt wint een mooie prijs, in de praktijk doorgaans een leuk plaatje van een dier of een gifje van een kind dat zijn hoofd op ludieke wijze
tegen een voorwerp stoot. Waar knikkerbanen zich 'in het echt' dienen te houden aan de wetten der natuur is dit digitaal natuurlijk niet nodig. Gevaarlijk rond zwiepende hamers zijn maar een van de vele hindernissen die een voortijdig einde kunnen maken aan dromen van een topprijs en eeuwige roem.

De dappere knikkers worden tijdens hun reis becommentarieerd en zo nodig aangemoedigd door host theRalfenatorX, die speciaal voor deze liveshow bij wordt gestaan door co-host Okisaan en de poll-en-prijzen-man Klabats. Poll-en-prijzen-man? Jazeker, poll-en-prijzen-man! Voor elke race bepaalt het publiek (ja ja, jij dus, lieve lezer en knikker!) namelijk voor welke prijs er geracet gaat worden.

Hoe de tijd tussen die races wordt opgevuld blijft zoals altijd een verrassing. Met de nog van vorige keer overgebleven verrassingen (nogmaals bedankt, tegenstribbelende audiokaart!) belooft de knikkerpret weer tot maximale hoogtes te stijgen. Tot dan!

Artwork: www.nrodesign.nl

Richtlijnen & protocol
Welkom in VERA! Het gaat allemaal anders dan anders, dus lees onze richtlijnen en info over kaartverkoop (zie onder) eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden.