Prijzen, knikkers, gekkigheid, vertier en verrassingen, de door theRalfenatorX begonnen 'heetste Knikkershow van de binnenstad' is terug en ditmaal live vanuit Vera. De virtuele speeltuin die was bedoeld om concertloze avonden mee op te vullen groeide al snel uit tot een ontmoetingsplek waar niet alleen een ieder dagelijks de digitale knikkerbaan afrolde, maar waar de knikkeraars tevens met eigen versiersels de boel kwamen opleuken in de vorm van liedjes (neem bijvoorbeeld het Yo La Tengo-esque 'Kampioen van de Knikkerbaan') en/of handgepaint artwork.

'Goed, maar wat IS die Knikkershow nou precies?'
Het concept is even simpel als niet uit te leggen, maar vooruit. Het enige dat de kijker nodig heeft is een Twitch-account en een computer/telefoon/tablet. De knikkeraar logt in op de goede website (let op: niet inloggen op de verkeerde website) en krijgt door middel van een simpel chatcommando (!play) een knikker met zijn of haar eigen naam. Nog even aftellen en de knikker die als eerste beneden aan de digitale knikkerbaan verschijnt wint een mooie prijs, in de praktijk doorgaans een leuk plaatje van een dier of een gifje van een kind dat zijn hoofd op ludieke wijze tegen een voorwerp stoot.

Waar knikkerbanen zich 'in het echt' dienen te houden aan de wetten der natuur is dit digitaal natuurlijk niet nodig. Gevaarlijk rond zwiepende hamers zijn maar een van de vele hindernissen die een voortijdig einde kunnen maken aan dromen van een topprijs en eeuwige roem.

De dappere knikkers worden tijdens hun reis becommentarieerd en zo nodig aangemoedigd door theRalfenatorX, die speciaal voor deze liveshow bij wordt gestaan door zijn co-host Okisaan en de poll-en-prijzen-man Klabats. Poll-en-prijzen-man? Ja, poll-en-prijzen-man! Voor elke race bepaalt het publiek (ja ja, jij dus, lieve lezer en knikker!) namelijk voor welke prijs er geracet gaat worden.

Hoe de tijd tussen die races wordt opgevuld blijft zoals altijd een verrassing.

Voor wie nu denkt 'ik snap er nog steeds niks van': niet getreurd. Je bevindt je in goed gezelschap. Op 11 juli om 20:30 klaarzitten is voldoende om alles mee te krijgen via www.twitch.tv/theralfenatorx.

Voor wie nu denkt 'tja, klinkt alsof je erbij had moeten zijn': niet getreurd! Een beperkt publiek kan als 'sfeermaker' aanwezig zijn bij de opnames van de livestream in Vera. Ook vanuit Vera kun je meespelen, meekijken en meejoelen. Eventueel tegen het plafond gegooid bier moet ook hier echter zelf worden opgeruimd.

Verder mag je lachen, mag je huilen, alles mag als je elkaar maar geen pijn doet.

En voor wie denkt 'ha leuk, dat klinkt als best goed vermaak': klopt! Tot op de knikkerbaan!
- K

Artwork: www.nrodesign.nl

Richtlijnen & protocol
Welkom in VERA! Het gaat allemaal anders dan anders, dus lees onze richtlijnen en info over kaartverkoop (zie onder) eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden.
Club Knikker live valt onder het Zienema protocol.