Mark en Alfred vormen tezamen Het Combo Koedijk die Drentstalige piratenmuziek combineren punk, beat en garagerock. Live en in de studio wordt het Meppelse combo ondersteund door een aantal absolute gouden muzikanten uit de Nederlandse garage en beat scene. Namelijk Peter Kroes van sixties garagerock band De Keefmen op toetsen, Gerhard Rinsma van The Krontjong Devils op de basgitaar en Arjan Spies van de Nederbeat revival band The Kik achter de drumkit.
Mark en Alfred schrijven nummers over het leven in en rondom Meppel, een stad waar ze niet weg hoeven en waar ze het leven ook goed te doen is. Sinds een jaar of 10 treden ze sporadische op en plaatsen ze zo nu en dan een liedje op het internet. Maar sinds Arjan Spies een invalbeurt op de drums heeft gedaan zijn is het combo met hem de studio in gedoken. Studio Teepdek in Rotterdam wordt alles direct op tape opgenomen en wordt zelfs zo compleet uitgepakt met aanvullende blazerspartijen. De spontaniteit van het opnemen op tape in combinatie met de toch al erg sterke songs hebben een aantal briljante platen opgeleverd.
Vorig jaar brachten ze hun LP Donderjagen Met uit en dit jaar kwam de LP Door de Regio uit, beide in zeer kleine oplage op Kuriosa Records. Waar veel bands de tweede plaat op hun eerste laten lijken, lijkt Door de Regio vooral voort te borduren op de kwaliteit die de eerste plaat al had. Neem een absolute hit als Stront An De Knikker Met Yoko Ono en de punk stamper Het is De Heer. Ja dat zijn er nog maar enkele want die plaat zit net als de vorige vol met hits. Binnenkort brengt het combo hun nieuwe single Ik Luuster Zo Groag Noar Garagerock uit, op Subroutine Records. Op vinyl omlijst met vaak hilarische aankondigingen en muzikale intermezzo’s, die dus niet op de gestreamde versie zijn te horen.
De weinig gepolijste opnames met liedjes in het Nedersaksisch, het openlijk flirten met piratenmuziek, het achterwege laten van moderne invloeden, en dat de heren niet in de laatste mode met dito kapsels rondlopen, zal het misschien niet halen als nieuwe 3FM band, laat staan op een Tros dorpsfeest, maar dat maakt het juist dat ze wat mij betreft de status van cultband bereikt hebben. Misschien maak ik de verwachtingen nou erg hoog, maar ik moet vooral even kwijt hoe goed deze band is en dat ik wil dat iedereen ze in de kelderbar komen kijken