Op 07 Januari 2012 wordt de nieuwe expositie in het Verhip een Stripmuseum in VERA geopend. De strips van een grote groep Europese tekenaars, verbonden door het netwerk Comixiade zijn dan voor het eerst te zien, net een week voor Eurosonic losbarst.
Het Verhip een Stripmuseum in Vera is opgericht in 2003 en het eerste Stripmuseum in Nederland. Het bijzondere is dat de strips zonder tussenkomst van glas of lijst op A3 formaat (voornamelijk in zwart-wit) direkt op de wand worden geëxposeerd. De strips zijn tijdens de openingstijden van Vera te bezichtigen.

Comixiade is een grenzeloos collectief van kunstenaars en strip-activisten uit onder andere Polen, Servië, Tsjechië, Spanje, Italië, Nederland, Finland, Wit-Rusland en andere vele andere landen. De strips van Comixiade kenmerken zich merendeels door een combinatie van documentaire-achtige observaties in de Europese underground en surrealisme.

De nieuwe expositie in het Verhip een Stripmuseum laat het werk zien van pioniers Igor Hofbauer (Kroatië), Aleksandar Zograf en WOSTOK (beide Servië). Comixiade presenteert o.a. een serie verhalen, geïnspireerd door de comic-jam-cultuur van de Balkan,  over hoofdfiguur Osvald en zijn varken Carmen, reizend door Europa als een ‘nerdy Kuifje’. Hij is vormgegeven door talloze tekenaars en ziet er daarom vaak zeer verschillend uit. Tevens is werk te zien van Groningers Bart Nijstad, Paul de Vreede en Siebe de Boer, gemaakt of opgestart tijdens Comixiadebijeenkomsten op Terschelling en in Kroatie.

De expositie wordt spetterend geopend met SKETCH BATTLE IV met striptekenaars Maia Matches (Can) als scheidsrechter en Pepijn Schermer (NL) als gastheer. Battle I, II, III werden eerder gestreden in Zuid-Afrika, België en Nederland.
Zestien striptekenaars uit Nederland zullen in de SKETCH BATTLE live met elkaar strijden wie de beste tekening maakt in 3 minuten. Onderwerpen draagt het publiek aan en de tekenactie van de zwoegende striptekenaars wordt groot geprojecteerd zodat het publiek zijn favoriet kan aanmoedigen en laten winnen.
Na de huldiging van de winnende tekenaar kan met muzikale omlijsting van een Verhip een StripDJ de expositie bezichtigd worden in de zaal en gangen van Vera waarna de swingavond wordt ingeluid door DJ's Gijs en Thomas.