Een metalpackage met Conan en Castle uit het Verenigd Koninkrijk en The Graviators uit de donkere bossen van Zweden.

The Graviators maakt metal geïnspireerd op het rauwe rock-‘n’-roll-geluid van de jaren ’70. Met melodische maar heavy riffs in de spirit van Black Sabbath, kwamen ze in 2009 met een gelijknamige debuutalbum om vervolgens in 2011 een deal te sluiten bij het Oostenrijkse Napalm Records. In oktober 2013 doken ze de studio in om het derde album Motherload op te nemen, dat eind vorige maand uit kwam.

Het trio van Castle maakt naar eigen zeggen trash en deze dame en twee heren brengen op 16 mei hun derde album Under Siege uit, waarvan vanavond dus hoogstwaarschijnlijk een boel te horen is. Ze schreven het album in Los Angeles en in de bergen van Noord-Californië. Mede dankzij deze omgeving slaagde de band erin om elektrische heksen hymnen te schrijven over dood en onheil.

De mannen van Conan houden het bij doom en heavy metal. Waar ze begonnen met z’n tweeën, voltooien ze met een derde man waardoor ze deel uit maken van de vele verbazingwekkende en fabelachtige drieman formaties die strak vol kunnen houden aan snelle akkoordwisselingen en tempoversnellingen van bas, drums en gitaar. Daarbij weten ook twee man de immense taak de vervullen om vocalen gevuld met ellendige gedachten tot uiting te brengen.