Geen speeddemonpunk van Death Alley, in verband met een avondje Simplon waar soortgelijk volk heen zou gaan. Dus boekt Marinke, vanuit het niets, een nieuwe top band uit het midden van het land. Een stevige rockband die zichzelf Coppersky noemt. In de slipstream van bijvoorbeeld een band als Go Back To The Zoo. Denk je verder, dan kom je in het straatje Bruce Springsteen en The Gaslight Anthem. Meer de working man’s muziek. Mag ik de Tenement Kids dan ook noemen? Vast.

Ze hebben op donderdag 10 oktober hun album release party gehad in de Ekko en de lokale 3voor12 site is uitsluitend positief over deze 5 vrienden. Lapsteel gitaartje aan het begin van de show en dan zonder al teveel poespas doorgaan met een show die volgens diezelfde site in de buurt komt van stadionrock, maar dan zonder de groteske gebaren die daar normaal gesproken bij zouden horen.

Muziek die prima op 3FM gedraaid zou kunnen worden, mits de DJ’s daar muzieksmaak zouden hebben. Muziek waar talent awards mee gewonnen zouden kunnen worden. In elk geval behoorlijk wat potentie om zieltjes voor ze te winnen vanavond. Zie net op hun site dat The Black Atlantic er nog de referentie Hot Water Music en Band Of Horses tegenaan durft gooien.

Genoeg namedropping om in elk geval duidelijk te maken wat we verwachten vanavond. Rauwe gitaarlijnen met een stevige basis waar een donkere whisky rokende stem doorheen brult dat we met zijn allen lekker de schouders er onder moeten gooien. Niet zeiken, rocken dus en whisky drinken. | ANCO