Florian Wolff heeft in Groningen al heel wat voetstappen staan, als begenadigd singer songwriter op vele plekken gespeeld. Voordat hij gitaar speelde was hij (als ik me niet vergis) bassist in een post puberaal bandje waarvan me de naam even ontschoten is. Dus rockend kende ik hem al wel. Blij dat hij niet alleen maar dichterlijke vrijheden op rijm en noten probeert te zetten, maar ook met de haren los grote idolen na wil blijven spelen. Als je geen idee hebt wat je met je lange lokken moet doen tijdens dit concert wil Florian je wel wat tips geven. Niet de beroerdste die knul.

Lawaai maken in je eentje is niet heel erg leuk, dus doen ze ‘het’ met zijn drieën. Muziek maken that is. Wouter en Rolof, ook singer songwriters in hun verdere vrije tijd heb ik ergens gelezen, nemen respectievelijk de gitaar en drums voor hun rekening. Hoe het dan zou moeten klinken? Naar papa’s platenkast en de jaren 90 rock. Het nummer ‘Where you gonna run’ begint met een bijna G.Love & Special Sauce drum en stem. Waarna het al snel richting woestijn scheurt. Duidelijk de zand in de machine gestrooid gekregen van Queens of the Stone Age. Beetje gruizige stoner met een poprandje. Voor fans van De Staat, Truckfighters en pollwinnaar grote zaal vorig jaar Triggerfinger. Hier kan Eric Corton zeker wat mee.

Op 24 oktober is hun EP verschenen die ze na slechts 3 maanden samen spelen al opgenomen hebben. Dat is nog eens een actieve band, kunnen veel andere bands nog wat van leren. De EP heet Secret Showroom, ze hebben hem vast bij zich vanavond. Verdomd mooi hoesje ook.

Counter Jib betekent trouwens het tegengewicht van een grote kraan. Dus laten wij eens kijken hoe dat er bij hangt vanavond.

Afsluiten in jaren 90 stijl: ‘ Bang your head to this.' | ANCO