Het zijn toch de meest charmante bands. 3 mansformaties, de simpele ingrediƫnten; bas, drum en gitaar. De taken zijn dan lekker duidelijk voor de toehoorder, het melodietje komt daarvandaan, de pijn in mijn buik daar weg en dat eeuwigdurende gebeuk recht van voren. Zo speelt ook Crowds vanavond zijn portie. Geheel terecht geadopteerd door het Subbacultcha blaadje. Namelijk dwars en hip. Op Soundcloud kun je hun tiennummerige plaat in zijn geheel beluisteren. Of je hem daar ook kunt downloaden weet ik niet. Ik hoop gewoon dat ze deze avond ook het echte vinyl meenemen. Daar scoren ze dan weer extra punten mee.

De nummers klokken tussen de 2 en 3 minuten zoals de muziek hoort te zijn. Gitaar met een flinke bak fuzz/echo en pakkende deuntjes. Een zanger die niet kan zingen en dat dus ook zo min mogelijk probeert. Op de Vera site staat terecht vermeld dat het een soort tegendraadse Garage pop is waar je blij van wordt. De muzikale referentie als Harlem en Wavves zegt me dan weer niets. Wat betreft de intentie in de lijn van Traumahelikopter en Loud Squirt, Maar qua geluid durf ik wel te denken aan My Disco, Wolvon en Rape Blossom; Allen vorig jaar te zien in de kelder en niet geheel toevallig in mijn top tien van het afgelopen jaar. Jammer dat ze dus al zo vroeg in het jaar spelen. Standaard zitten de poll toppers aan het eind van het jaar. Wat weer iets te maken heeft met drinken en vergeten.

Ze staan in de Ekko in het voorprogramma van The Men de 22ste. Dat is ook niet geheel toeval. Je mag natuurlijk zelf beslissen. Maar je zou stom zijn om dit concert te missen. Laat de Crowds maar komen! - ANCO