Garagerockers, bluespunkers, lo-fi-liefhebbers, opgelet. David Nance komt naar VERA en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Want afgelopen zomer kwam de opwindende plaat ‘Negative Boogie’ uit - op het altijd spannende Ba Da Bing-label (Tiny Vipers, Richard Youngs, Julie Byrne) - en die plaat dendert door alle genres waar het hart van de gemiddelde VERAAN sneller van gaat kloppen. Nance omarmt de psychedelica van de sixties, maar schudt ze net zo makkelijk af voor een eerbetoon aan Merle Haggard (Silver Wings), waarna hij zijn 8-track net zo makkelijk laat ontsporen.

Nance neemt je mee en maar net voordat het gezellig wordt loopt hij bij je weg en laat je in een verwarrende toestand achter, om je vervolgens het volgende muzikale avontuur in te trekken. Een uiterst boeiende luistertrip. Als je het zelf wilt mee maken, begin dan bij de verslavende titelhit ‘Negative Boogie’; waarschijnlijk één van de betere songs die in 2017 is uitgekomen.

Maar het pompt niet de gehele tijd. Wanneer het gas wordt teruggenomen, komt de singer/songwriter in David Nance naar boven. Deze rustige kant is vooral zijn stijl van de afgelopen jaren geweest. Destijds was hij lekker lo-fi met sporenrecorders in de weer om het betere liedje te schrijven. Voor die platen heeft hij het vakwerk een beetje afgekeken van The Beatles en Lou Reed. Voor de plaat ‘Negative Boogie’ stonden ook andere voorbeelden centraal. The Velvet Underground om maar één te noemen en de gave bands rondom het Flying Nun-label.

Hoe die onstuimige plaat op het podium tot z’n recht komt, is nog even afwachten, maar dat het gaaf, druggy, bluesy en garagerockend gaat worden, daar is geen twijfel over mogelijk. Als het uitpakt, zoals de plaat doet vermoeden, dan is het nu al een polltopper. Komt.

niek

THE HECK
Wild, wild, wild! THE HECK is Sensational Second Cousin Henri's new 60's garage punk outfit. Sonically a progression from his former band De Keefmen, feel free to place them somewhere in between The Sonics and Reigning Sound. High pace, hectic and energetic live performances, most usually with several band members ending up somewhere in the crowd. Seeing is believing!