David West kan maar moeilijk stil zitten, als je alleen al kijkt naar wat hij het afgelopen decenium heeft uitgebracht. In de laatste jaren heeft hij platen uitgebracht die stuk voor stuk van hoog niveau zijn, dat is dan hardcore punk met Burning Sensation, post-punk in Rank/Xerox en Total Control, discopop in Lace Curtain en zo speelde hij afgelopen jaar met zijn C86-stijl band Rat Columns in VERA.

David heeft oa. in Perth, Melbourne, San Fransisco gewoond en zit tegenwoordig in New York. Onderweg kom je dan een heleboel muzikanten tegen waar hij dus een plaat mee op gaat nemen. Deze keer is hij op tour met zijn nieuwe plaat Cherry On Willow, samen met Teardrops opgenomen. Die Teardrops zijn bevriende muzikanten die hij onderweg tegengekomen is. Cherry On Willow plaat klinkt wat zwoel, met een beetje de zwoelheid van 70s bands als The Motels. Bob Jones is mee op tour, die ook in de New Yorkse experimentele band Eaters speelt. Die band heeft in 2014 nog een erg sterke plaat uitgebracht.

Vanavond is het twee voor de prijs van één, er komt nog een globetrotter langs. Al komt Martijn Degenaar van minder ver. De Amsterdammer heeft een tijdje in Berlijn gewoond, maar woont tegenwoordig weer in Nederland. Daarmee treedt hij af en toe onder de naam Circular Ruins op. Circular Ruins maakt new age achtige ambient en drone, met synthesizers die over elkaar heen lijken te glijden.