De Derde Helft verzorgt prikkelende concerten waarbij klassiek, jazz, pop en elektronica elkaar ontmoeten. Gelouterde klassiek geschoolde musici die nationaal en internationaal faam hebben verworven komen naar Groningen om in Vera een topconcert te verzorgen. Op het podium ontmoeten zij talentvolle jonge kunstenaars, componisten en musici uit Noord Nederland.

Michael Moore Fragile Quartet
Michael Moore - alto sax, clarinet, bass clarinet
Harmen Fraanje – piano
Clemens van der Feen – bass
Michael Vatcher - drums, percussion

Michael Moore
Het Michael Moore Fragile Quartet staat onder leiding van componist, klarinettist en saxofonist Michael Moore. Zijn doel als componist voor deze groep is om belangwekkende, soms ontroerende, stukken te creëren. Stukken met eigen sferen, schoonheid en spanning, zonder veel informatie vast te leggen, en met ruimte voor nieuwe wendingen.

Op de grens tussen jazz en geïmproviseerde muziek
Vanavond een Derde Helft concert op de grens van jazz en geïmproviseerde muziek. Luisterend naar de nummers van het kwartet wordt je fantasie geprikkeld. Minimalistische pianoklusters, percussieve geluiden, lieflijke melodielijnen en soms bizarre saxofoon klanken wisselen elkaar af en vullen elkaar aan waardoor er een droomwereld van geluid ontstaat.

Door de jaren heen heeft het Michael Moore Fragile Quartet zichzelf herhaaldelijk bewezen, maar wat ze vanavond gaan spelen is een complete verassing. Het enige wat Michael ons verteld is dat er allemaal nieuwe stukken worden gespeeld. Daarnaast schuiven in de afterparty een aantal jonge talentvolle musici aan die samen met het kwartet een kort optreden gaan verzorgen.

 

Timon