Bilderband stond al eens eerder op betontegel festival, een festival voor bands met een experimentele en avant-gardistische insteek. Een band die kosten noch moeite bespaard hebben om uit te drukken wat ze maken; Beelden en muziek. Bilderband dus. De band componeert hun muziek zelf, op gitaar, drums en een allerlei aan andere instrumenten. Daar leggen ze een bepaalde sfeer bij naar waar vervolgens beelden bij gezet worden.

De band bestaat uit twee vrouwen, die afgestudeerd van Academie Minerva in de richting van theaterkunst. Ze werken veel met licht en omgeving, en gebruiken veel attributen en manieren om de sfeer neer te zetten die uit de muziek voortkomt. Zorgvuldig opgebouwde basloopjes waar bovenop weer een geloopte gitaar wordt gespeeld, met samples. Stel je voor of je op de set van een Enrico Morricone of David Lynch film bent beland.

De Helmut Kohl Fanfare is een combinatie van poëzie en muziek, op een zeer eigengereide manier. De drie bandleden, twee muzikanten en één dichter, brengen poëzie die knalt, schuurt, breekt of verwoest. Zolang het maar niet sip, weeïg of gezapig wordt. Poëzie met muzikaal geweld op gitaren, orgels, trommels en toeters. Hysterie zoals het nog nooit belicht werd. Het liefst schrijven ze in één avond of dagdeel alle muziek bij elkaar, die ze vervolgens op een optreden laten horen. 

Jan Glas is beeldend kunstenaar, Anneke Claus doet belangwekkend onderzoek naar onbenullige zaken. Ze leven het leven, houden van de liefde en vrezen de dood. In hun vrije tijd schrijven Jan en Anneke gedichten over hun favoriete gespreksonderwerp: mannen. Vanavond lezen ze nieuwe gedichten voor die in hun respectievelijke volgende bundels komen te staan.  

Een mix van klezmer, poëzie, folk, rock en wat al niet meer. Bier wijn, kunst en poëzie. Fijn staaltje entertainment voor slechts één maandkaart! – THOMAS