Net als vrijwel ieder jaar is De Kift ook in 2018 weer in Vera te vinden. Bij hun vorige bezoek speelden ze samen met Rats On Rafts, maar ditmaal zijn ze weer als vanouds te bewonderen.

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband vol energie en emotie. Bij ieder bezoek maakt de band er een groot feest van en is het onmogelijk je niet mee te laten slepen door hun muziek en performance.

BAL is het elfde en nieuwste album van De Kift en maakt als altijd gebruik van een rijk arsenaal aan instrumenten. De plaat bevat twaalf nummers die bol staan van de melancholiek. De teksten zijn geïnspireerd door poëten uit Nederland, Duitsland, Rusland en Frankrijk.

Tijdens hun optredens wekt de band meerdere soorten gevoelens op; intimiteit, weemoed en euforie. Een avondje met De Kift voelt als een achtbaan en blijft een belevenis, dus mis het niet.

Hańba
De support is door De Kift zelf uitgekozen en dat is goed te horen. De Poolse formatie Hańba wordt geïnspireerd door de muziek van de arbeidersklasse van 80 jaar geleden. Hańba speelt folk punk waarin de razernij van de arbeiders is terug te horen. Het maakt zeker anders dan de rest.