Slecht nieuws en goed nieuws! Goed nieuws en slecht nieuws!
De reguliere Meindert & Igor & De Jonge Boschfazant & PePr & Kesanova Shows kunnen helaas nog niet live hervat worden. Maarrrr, we brengen 'm wederom bij u thuis met een livestream!

Hoe werkt het?
Ga donderdag 13 mei naar https://www.twitch.tv/veragroningen en kijk mee! De 'inloop' is vanaf 20:45, voorzien van muzikale omlijsting door Das Audio Combo, en dan om 21:00 start De Show. Deze zal ongeveer een uur gaan duren, gevolgd door nog een kwartiertje uitloop.
Je hebt geen Twitch account nodig om te kijken, maar mocht je van de chatfunctie gebruik willen maken, dan wel.

Donatie
Het geheel wordt u gratis aangeboden, echter een donatie is zeer welkom voor artiest en club. Deze kun je simpel via ons ticketsysteem doneren door te kiezen uit 2, 5 of 10 euro. Dat kan hier.


Zes jaar was er elke tweede donderdag van de maand  in Groningen (in Café Marleen en de laatste jaren in de Kroeg van Klaas) een maandelijkse show van vier heren met een hoog bonte avond gehalte die een groeiend aantal meelevende en enthousiaste toeschouwers trok. Door Corona leek er een einde te komen aan dit vaste ijkpunt in de maand voor deze Stadjers en enkele Ommelanders, maar gelukkig vindt er vanaf 10 september een doorstart plaats in Vera met ook nog mister Vera zelf van de partij!
En als nieuwe vaste huisband: Das Audio Combo! Oftewel orgelgeselaar André Dodde op de Hammond en Moog, Jan Veenkamp op bas en Arnold Veenkamp op drums.

Een korte voorgeschiedenis:
In maart 2014 begon in Café Marleen de maandelijkse Meindert & Igor Show met Peter "PePr" Weening als vaste gast. Een half jaar later werd de show aangevuld met De Kesanova. Begin 2015 verhuisde de show met Marleen Vermooten mee naar de Kleine Zaal van de Kroeg van Klaas. Oktober 2015 was De Jonge Boschfazant de opvolger van Peter Weening die de show niet meer kon combineren met zijn werk in Vera. Tot de intrede van Corona hielden de 4 heren,  behalve in augustus, elke tweede donderdag van de maand een multimediaprogramma met nieuwe verhalen, liedjes, filmpjes, live-hoorspelen, diashows en spreekbeurten.
Toen er in juli weer mocht worden opgetreden, was al snel duidelijk dat de Kleine Zaal van de Kroeg van Klaas te klein was voor anderhalve meter afstand liveshows. Er werd contact gezocht met Peter Weening. Zou de Grote Zaal van Vera misschien een optie zijn om de show voort te zetten? Dat was helemaal niet zo'n verkeerd idee, vond Peter, en omdat hij toch in Vera werkt, kon hij ook wel weer meedoen met o.a. het vertellen van mooie anekdotes uit de rijke Vera-geschiedenis.

Na zes mooie jaren met onze trouwe bezoekers in Café Marleen en de Kroeg van Klaas is er nu dus De Meindert & Igor & De Jonge Boschfazant & PePr & Kesanova Show in Vera. In ieder geval tot het einde van dit jaar en elke tweede donderdag van de maand. We hebben er veel zin in. Is dacht ik ook wel te zien op deze door Case gemaakte foto.