Al bijna een decennium lang dagen de energieke rock 'n roll mystici Death Valley Girls de zielloze alledaagsheid van de moderne samenleving uit. Dit doen ze met een mix van vurige protopunk riffs, pakkende melodieën, eigenzinnige teksten en psychedelische instrumentatie.

De zaadjes voor hun meest recente album Islands in the Sky werden geplant terwijl songwriter Bonnie Bloomgarden aan bed gekluisterd was door een mysterieuze ziekte. Voordat ze ziek werd lag de nadruk van Bloomgardens werk op het schrijven van nummers om anderen te helpen omgaan met hun lijden. Maar iets in haar veranderde, en ze begon meer op zichzelf te focussen. In de kern is Islands in the Sky een feest - een opstandig, dansbaar, meezingbaar feest van leven, liefde en mysterie.

Mo Bedick keert terug naar VERA als support voor Death Valley Girls. De naam kan je in de war brengen met de stoffige oude novel van Herman Melville, maar Mo Bedick is allesbehalve stoffig! De band schijnt een nieuw licht op psychedelische indie met grote ambities. Geïnspireerd door de hoogtepunten van shoegaze, psychrock, hiphop en future jazz, zal Mo Bedick zijn luisteraars hypnotiseren met unieke en betoverende melodieën, waardoor een Disney-achtig gevoel ontstaat.