Kind aan huis zijn ze zo langzamerhand. Sinds het prille begin van de carrière zijn deze Gothic metal/rockers trouwe gasten en met het vierde album 'The Human Contradiction' op zak, geïnspireerd op de sciencefiction boekenreeks Lilith's Brood, is het niet meer dan logisch dat ze terugkeren.

Delain werd in 2002 opgericht door ex-Within Temptation toetsenist Martijn Westerholt en heeft in zangeres Charlotte Wessels een frontvrouw van formaat, een combinatie die tot een grote fanschare heeft geleid in zowel binnen- als buitenland. Na de Europese tour met Within Temptation, een bomvolle festivalagenda en een Amerikaans uitstapje in september, staat er in het najaar een clubtour op stapel waarbij VERA uiteraard niet wordt overgeslagen!

De support voor Delain wordt ingevuld door Autumn. Deze, van origine Friese, progressieve metalformatie bestaat inmiddels al een tijdje, maar heeft het de afgelopen jaren rustig aan gedaan. Inmiddels is de band weer bij elkaar en komt er langzaam maar zeker weer leven in de brouwerij. Er wordt tussen het touren door aan een nieuwe album geknutseld, maar voordat het zover is komt het zestal eerst bij VERA langs.