Derrick C. Brown staat 21 oktober i.s.m. Noord Nederlandse Dans in de Stadsschouwburg voor de première van de voorstelling ‘Instrumental’. Maar voordat het zover is komt hij in Vera laten zien wat hij in huis heeft, en wel met twee bijzonder muzikale vrienden.

Derrick C. Brown, voormalig parachutist, gondelier, goochelaar en ontslagen weerman, reist nu de wereld over om zijn teksten voor te dragen. Vanuit zijn thuishaven Long Beach, is zijn missie begonnen om de Amerikaanse Poëzie en Proza in een rock & roll jasje te stoppen. Lange tijd is hij door Cold War Kids op sleeptouw genomen “omdat het niet eerlijk is dat je als rockband kan touren en als dichter niet”. Daarnaast stond hij ook in het voorprogramma van o.a. The White Stripes, Pink Mountaintops en trad hij samen op met Clap Your Hands Say Yeah.

Zijn literair talent beslaat zijn eigen bundels, maar komt ook voor in boeken vanvan o.a. Jeff Buckley, Billy Corgan en Viggo Mortensen. Er is zelfs een terroristische/poëtische groepering die zijn metaforen over de hele wereld rond plakt en tagt. Brown is een beat poëet die geroemd wordt om zijn sublieme woordspelingen, het ene moment is hij teder, romantisch en grappig het andere moment diepzinnig, ironisch of onthullend. Daarnaast blijft zijn talent voor performen niet onopgemerkt. Hij vult zijn shows voornamelijk met spoken-word, minimalistische muziek en geluidseffecten. Ook treedt hij graag op met verschillende muzikanten. 

Derrick C. Brown wil graag “a dozen” cd’s weggeven aan de eerste 12 bezoekers van de avond!

Emily Wells is een muzikaal en multi-instrumentaal genie. Ze is niet alleen goed met een viool, maar ook met elektronica. En laat dat nou net twee dingen zijn heel goed samengaan! Haar geluid bevat de meest uiteenlopende stijlen namelijk hiphop en klassiek.

Maar met een paar strijken op de viool en een paar toetsen op de synthesizer weet ze een prachtig lied neer te zetten. Haar muzikale uitspattingen slagen zelfs nog op een speelgoed piano, welke ze ook regelmatig tevoorschijn tovert.

Op zijn vijfde schreef singer/songwriter Timmy Straw het nummer ‘Verse Vs’ waarin ze haar medeleven toont aan indianen uit reservaten. Daarna schreef ze nog talloze nummers over en voor God, mede doordat ze uit een streng gelovig gezin komt. Ze leert op jonge leeftijd piano en hobo spelen en haar podium was de kerk. In haar tienerjaren keerde ze de kerk de rug toe, verliet school, ging in een restaurant werken en geloofde er heilig in dat muziek niet meer bij haar paste. In de daaropvolgende jaren leert ze gelukkig de juiste mensen kennen, en is ze de muziekwereld geleidelijk aan weer ingestapt. Onder de naam Verse Vs heeft ze vorig jaar haar debuutalbum 'state parks’ uitgebracht, en momenteel is ze alweer bezig met een nieuw album.

Op verzoek van Derrick zelf is Le Titre aan het programma toegevoegd. Deze band is gevormd rond de pop-noir zangeres Sofie LeTitre, en maakt het rijtje van begaafde muzikanten hiermee compleet.

Tijdens het optreden zal er ook een danser van Noord Nederlandse Dans het podium betreden. Kortom een zeer gevarieerd programma!

Vera zal één grote uitlaatklep worden, met hoogstaand muzikaal en literair geweld. Mis het niet!

-Rommie