Bij Desert Dead Cops denk ik meteen aan, woestijn grunge, dikke Camero en  koud bier, veel koud bier. Of een soort foute spin off van Breaking Bad vs Border Patrol. Niets van dat alles. Een Groningse Beatfolk band.

Afgezien van veel koud bier, wat vanavond voorradig is in de kelder. Is de muziek van de band meer in het kader van het Hoogeland, en met gebogen rug tegen de wind in fietsen. Dus in plaats van wife beaters en snor, mag je met je blouse aan vooraan staan, fris geschoren ook. De band bestaat uit 4 personen met leden van Les Fruits Interdits. De muziek die ze maken zou vallen in het jaren ‘60 straatje van Q65 en The Motions. Hoewel de ambitie natuurlijk verder reikt.

Ze noemen het zelf Beatfolk, daar was ik nooit opgekomen. Folk waarschijnlijk omdat er een akoestisch geluid in schuilt en er sprake is van een lekkere samenzang. Beetje orgel erin en leuke refreintjes. De beat komt uit de jaren ’60, dat u hier niet gaat denken dat we een soort hippe Fleet Foxes programeren met wat drumcomputer geluiden er doorheen.

Gemakkelijk in het gehoor liggende pop deuntjes dus. Nummers die je na een half keer luisteren mee kunt neuriën, nummers met een kop en staart en een stevige body. Een soort college rock zo u wilt.

Afgelopen zomer te zien tijdens het Garage summer sale feestje in onze Vera. Ze kwamen vrij laat aan om met hun complete entourage er een gezellig feestje van te maken. - ANCO