Toen het project DeSpeech in 2010 werd aangekondigd door de heren van het Groningse LPG, werd het expliciet 'een magazine voor de zintuigen' genoemd. Bij de show behorende bij de eerste uitgave van het magazine, waren het echter vooral oog en oor die geprikkeld werden. Voor de nieuwe show belooft nu dan ook de mond aan zijn trekken te komen. Bezoekers zullen gezeten zijn aan prachtig gedekte lange tafels en krijgen tijdens de show een paar heerlijke hapjes voor hun kiezen. Dat is nog eens genieten!

Aanleiding is dit keer een heus luisterboek, verzorgd door toneel- en romanschrijver Esther Gerritsen en omlijst met een aantal Nederlandstalige liedjes van een viertal artiesten. Alle muzikanten zullen aanwezig zijn bij de shows om hun werk ten gehore te brengen. Verder geven acteurs Dick van den Toorn (onder meer bekend van Wim T. Schippers' televisieproducties De Lachende Scheerkwast en Op Zoek Naar Yolanda) en Debbie Korper gestalte aan het verhaal.

De optredende artiesten dan. Ook een lijstje om van te smullen! Wat te denken vande Vlaming Tom Pintens? De voormalig gitarist bij Zita Swoon heeft onlangs het voortreffelijke album De Oogst uitgebracht vol Nederlandstalige prachtnummers die een heerlijk dromerige sfeer ademen. Voor DeSpeech deed hij er nog een schepje bovenop. Jelle Paulusma is ook zeker niet de minste. Als frontman van Daryll-Ann weet hij zich allang verzekerd van een eeuwige vermelding in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. De laatste jaren opereert hij niet minder verdienstelijk onder de naam Paulusma. Speciaal voor DeSpeech schreef hij zijn allereerste Nederlandstalige nummer.

Maar ook Groningen is goed vertegenwoordigd. LPG's eigen Arend Jan van der Scheer heeft een lied opgenomen voor de tweede editie van DeSpeech en wordt vanavond geflankeerd door zijn band. En tot slot is Flux van de partij, de band rond Irene Wiersma, die dit jaar in de selectie van de Popronde is opgenomen. Geen vreemde keus voor DeSpeech, aangezien de aangename luisterdichtsels van Flux perfect passen bij een project als dit. Voor wie Vera eens in een volstrekt andere setting wil meemaken en zich graag laat betoveren door Nederlandstalige pracht in woord en geluid, is dit kortom de ideale gelegenheid!

Weedebee