Vanwege het uitgesproken succes van de voorgaande show (voor zowel band als publiek) komt The Devil’s blood ons wederom verblijden met een bezoek. Wellicht niet heel bekend, maar het is een bijzonder ervaren en succesvolle groep die het vooral over de landsgrenzen echt fantastisch doet. Inderdaad, dit gezelschap komt gewoon uit Nederland maar staat niet elk weekend in een buurthuis te spelen voor twee man en een half paard. Zij kiezen hun optredens zorgvuldig en besteden veel zorg en aandacht aan hun performances. Met woorden doe ik deze band tekort dus kijk gewoon een paar van die vele liveregistraties op internet. Na een filmpje of twee, misschien drie, ben je zeker overtuigd dat dit iets is wat je niet wilt missen!

Vanavond gaat de band er nog een emmertje harder tegen aan dan normaal, het is namelijk de release “ritual” van de nieuwe plaat “The thousandfold epicentre”. Het belooft een prachtig album te worden en dan heb ik het niet enkel over het meer dan geweldige artwork! Laat je niet afschrikken door de devil in de naam en de lichte “metal” esthetiek waar men zich van bedient – dit is een doomende psychedelische rockband met een verassend warme sound. Als ik de recensies mag geloven is het allemaal jaren 60 zus en jaren 70 zo, maar ik heb daar allemaal geen verstand van dus nogmaals: luister vooral zelf even.

The Devil’s blood is fantastische en unieke groep, ik kan het werkelijk iedereen aanraden om hierbij aanwezig te zijn. Al is het alleen al zodat je tegen je (klein)kinderen kan zeggen dat je een legendarische band nog in VERA aan de slag hebt gezien!

Het voorprogramma wordt verzorgd door het Zweedse In Solitude, een gave “ouderwetse” heavy metalband die zeker wat zieltjes gaat winnen hier. Kom op tijd!

 

Harm.