En zo maakt DI-RECT ineens na 15 jaar haar debuut in VERA! Toegegeven, gitarist Spike kwam hier al eens vaker met zijn band The Deaf en heeft al menig nachtelijk uur met programmeur Peter de muziekgeschiedenis doorgespit en met klapperende oortjes de legendarische Vera verhalen tot zich genomen. Goed, nu komt hij dus terug met zijn ‘hoofdband’.

Na het festivalseizoen gaat DI-RECT direct de clubs in. In het najaar zullen zij door het hele land te zien zijn. Zij trappen af in het weekend van 22 november in Amstelveen en ze zullen in totaal 11 poppodia in Nederland afgaan. Tijdens de tour zal al veel nieuw werk te horen zijn, van het in 2014 te verschijnen nieuwe album

“Clubs blijven de ultieme plek om te doen wat we doen, in een dampende zaal een high creëren in het moment, de meest intieme manier om onze muziek te delen, waarbij geen avond hetzelfde is. Wij kijken er naar uit!” - aldus DI-RECT.

In het voorprogramma van DI-RECT staat de piepjonge band Taymir. De in 2013 begonnen Haagse band maakt vlotte Indie-pop vanuit het hart! Naar eigen zeggen maakt Taymir "authentieke pop songs in de beat traditie van de 60's, maar dan met de ballen van de Arctic Monkeys en het venijn van de Strokes."

Piepjong of niet, hun single AAAAAH  is nu al Megahit op 3FM en begin oktober zijn ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Hun debuutplaat Phosphene  is 25 oktober uitgekomen, een strak album met vlotte songs. Leuk om te weten is dat de band in de studio ervoor heeft gekozen het album volledig live op te nemen, wat een grote uitdaging is, maar ook laat zien dat het een gedurfde en authentieke groep is.

Olivier