Ja godverdomme, Die Nerven!!! Deze drie Jungs uit Stuttgart stonden al een tijdje op het Downstage-verlanglijstje, maar eindelijk is het zo ver! Ken je ze niet? Kan kloppen, want zo lang bestaan ze nog niet en hun tweede langspeler "FUN" is pas net uitgebracht na een reeks van obscure lo-fi singles en EPs. Wij van de kelderbar vinden het een briljante band, en op de laatste plaat staan wat flinke hits hier en daar (overigens is de band die in die laatste clip lijkt te spelen het bevriende en bekendere Tocotronic, stelletje grapjassen).

Urgente melodieuze no-wave/post-punk met een vleugje Sonic Youth of zoiets. Een beetje Kopenhagen-sound maar dan iets minder zwartgallig zoals Iceage wel eens kan klinken. Je weet wel, zo'n band die in de kelderbar fucking awesome gaat zijn. Maar ook wij moesten er eerst op gewezen worden dat er iets gaande was bij de buren.

Zo speelde precies twee jaar geleden Die Selektion bij ons in de kelderbar met hun DAF-achtige muziek met trompet (je weet wel, die band waarbij iedereen in de kelder aan het dansen sloeg zodra het licht uitging, maar daar was je toen niet bij), met één van Die Nerven achter het keyboard. Een jaartje later speelde het gelijkgestemde Messer dat ons tijdens de post-show gin-tonics nogmaals op het hart drukte dat we deze band moesten gaan checken (ook een te gekke nieuwe plaat trouwens, check hier een nummer).

Een klik naar de bandcamp en het eerste wat opviel was de briljante hoes voor hun demo Asozial Medien. Ze zijn dus niet wars van wat sociaal commentaar, en sociaal commentaar klinkt natuurlijk het beste in het Duits, misschien wel de mooiste taal ter wereld. Dat hebben Die Nerven ook door, want die zingen gewoon in hun moerstaal.

Deze band gaat misschien wel heel groot worden, dus zoek je plekje vooraan naast jullie favoriete Downstage medewerker! | CHRIS