Ik moet eerlijk toegeven dat ik Dirty Beaches de vorige keer jammerlijk heb gemist… in de kelderbar blijven hangen, biertjes drinken je weet hoe het gaat…  Marijke was maar wel boven gaan kijken en maakte daar één van haar favoriete shows van 2012 mee ! Niet veel later verscheen de plaat (Badlands) in huis en inderdaad, het is een geweldige plaat en ook nog precies  wat ik leuk vind. Het is heftig gestileerde, anachronistische en tegendraadse muziek, ontzettend eigenzinnig maar wel gemaakt van dingen die met beide benen in de popcultuur staan. De muziek op Badlands is eenvoudig te verstaan, maar je hoort een verhaal zoals je nog nooit hebt gehoord!

Gelukkig kan ik deze lelijke misser goedmaken en wel op 17 mei. Sowieso ga ik die week wat dingen goedmaken want ook Deerhunter heb ik stom genoeg  links laten liggen paar jaar terug  en die staan hier drie dagen later…bedankt voor de herkansingen Peter!

Dirty Beaches doet een handvol optredens voor de release van het nieuwe (dubbel)album Drifters/Love is the Devil. De paar tracks die ik daarvan heb gehoord laten een beduidend ander geluid horen dan Badlands, zowel meer ingetogen als uitgesproken tegelijk. Waar de vorige plaat in zekere zin een uitvergrote fantasiewereld is, heeft mijnheer Beaches deze keer gekozen voor de rauwe werkelijkheid. Deze werkelijkheid is een zeer breekbare en eenzame plek getuige de eerste single “Love is the Devil”. Ook de tweede voorproef-track “Landscapes in the mist” schept een niet al te vrolijk beeld. Beklemmend, verlaten en vervreemdend, maar wel heel erg goed en wederom ontzettend eigenzinnig. Als ik de live-filmpjes van het laatste jaar bekijk lijkt Dirty Beaches elke keer een stukje intenser en vreemder te worden. Maak gebruik van deze kans om een unieke artiest aan het werkt te zien!

Het voorprogramma is een stukje energieker en wordt verzorgd door de garagerockers van The Intelligence.  Men neme twee delen 60’s garage en een enkel deel 80’s postpunk met messcherpe teksten en een cynisch gevoel voor humor. Uitstekende liveband heb ik me laten vertellen!

Hassán