Toen ik nog een kleine Downstager was, was ik gefascineerd door de moestuin van mijn ouders. Er groeide van alles, elk seizoen was anders en het mooiste: Mijn moeder was imker. Elke zomer kwamen er weer op magische wijzen tientallen potten honing uit die paar kasten in de hoek. Na een korte cursus mocht ik mijn moeder assisteren in het ambt. Deze twee zaken maken mij de perfecte kandidaat om een roffelend stukje te schrijven over de komst van Bumble B. Boy naar de VERA kelderbar op 9 maart 2024!

Bumble B. Boy is een project van Tom Harden, een 24-jarige Australiër die in Nijmegen is beland. Hij stelt zelf dat hij de meest succesvolle mislukte kind entertainer is. Met hun markante imkerpakken en energieke shows hebben ze al heel wat festivalweides en poppodia in Nederland in weten te pakken. De meeste bands die in de kelder komen spelen kunnen net een set vullen met hun nieuwe muziek en hebben nog niet erg lang nagedacht over kleding, hun opkomst of de choreografie. Bij Bumble B. Boy krijg je een totaalconcept waar zelfs youtube afleveringen bij horen over het leven van deze dartellende bijenband. De muziek doet denken aan Madness, Squid, Talking Heads en Thee Oh Sees. Je ziet aan dit rijtje bands dat de muziek moeilijk vast te pinnen is maar één ding is duidelijk: Bumble B. Boy is here to entertain.

En wij, van het Vera Downstage team, zijn hier om entertainende bands binnen te laten, ze wat te drinken aan te bieden, een soundcheck te doen en dan gewoon laten spelen voor wie wil! Bumble B. Boy stond eerder op de Vera planken als voorprogramma van Personal Trainer en nu komen ze teruggevlogen naar onze bijenkelder: Bumble B. Boy op 9 maart, Vera Downstage, tot dan! | WIETSE

Abel Natürlich opent de avond met zijn stilistische show die stevig geworteld is in de traditie van helemaal niemand, maar Abels zwartkomische teksten en begaafde pianospel houden de boel op het podium nog enigszins bij elkaar. Van slacker tot progpunk: Abel kan veel. Hij kan ook veel niet, en doet het dan toch. Dit resulteert in een grillige show waarin branie en breekbaarheid elkaar verdringen.