Wat vinden jullie eigenlijk van de nieuwe kelderbar? Ik vind het best wel gaaf, die ontblote middeleeuwse muren, en ik ben met name blij met de nisjes die weer zichtbaar zijn. Wel even oppassen bij het moshen, want oneffen bakstenen richten meer schade aan dan glad pleister. Maandag, wat een kutdag om te moshen, ik doe dat liever op dinsdag. Maar we hebben een knoepert van een reden om vanavond open te zijn: het Berlijnse Diät. Hardcorelui die goed naar jaren '80 new wave punk bands als Crisis, Crass en Killing Joke hebben geluisterd. Denk bijvoorbeeld ook aan Joy Division op hun hardst en The Cure op hun aggressiefst. Strakke drums, lekker monotone postpunk-zang, harde gitaren en catchy depressieve deuntjes. Moddervet! Potentiële Verapolltoppers!

Volgens mij speelt een van de leden van Diät trouwens ook bas in die andere Downstage hitband, The Love Triangle - dat vond je vet toch? Van Diät zijn er tot nu toe twee 7"s uitgekomen op het onvolprezen Iron Lung records, hier en hier te beluisteren, check-die-hits.

Je hoeft er niet per se op te moshen, het is niet echt moshmuziek. Ik sta in ieder geval vooraan met een biertje in de hand een beetje melancholisch navel te staren (maandag is navelstaardag), en het maakt me niet uit hoe jij er op danst, ik zie dat dan toch niet. Jij mag er heus op moshen als je dat wil, maar doe dan wel een beetje voorzichtig. | Chris