Met het einde van de zomer nabij wordt het met de dag donkerder. We wisselen de nazomer in voor de herfst en geheel in thema zullen we 30 september ook de kelderbar in duisternis hullen. Op het affiche prijken twee grote spelers in de Nederlandse doom/metal scene.

Allereerst Farer. Debutplaat Monad is rijkelijk gevuld met uitgestrekte nummers (verwacht niks onder de 12 minuten) waarin de luisteraar getrakteerd wordt op een muur van geluid aangevuld met kille vocalen. Je voelt de eerste oktober rillingen al bijna over je rug kruipen.

Daarnaast Throwing Bricks, afkomstig uit de ‘’Do(o)mstad’’ Utrecht. Het meest recente album ‘’The Burden’’ staat vol met regelrechte parels. Het nummer “False Promises’’ wat uitpuilt van de steengoede riffs. Of wat dacht je van ‘’Hall of Mirrors’’, een meeslepend nummer met een van de meest emotionele uithalen die ik in tijden heb gehoord (en met een mooie gastbijdrage van Ontaard). Voor mij de perfecte combinatie tussen keihard beuken en melancholisch wegdromen.

Kortom, een ideale combinatie om je bewustzijn alvast klaar te maken voor minder daglicht en meer duisternis. 30 september, 23.00 im Keller. / Yorko