De R zit weer in de maand, en u weet wat dat betekent: het regent releases! Ook de Groninger Rock & Rollers van Scatterbrains hebben er weer een machtig mooi album uitgeperst. Sinds 14 oktober kunnen we naar twaalf verse nummers luisteren van deze drie punkrockveteranen. De jongens maken dansbare garagerock naar beproefd recept. Meer dan één gitarist (Douwe Oppewal, tevens zanger), één bassist (Gerhard Rinsma) en één drummer (Arnold Veenkamp) hebben ze niet nodig om het publiek aan te zwengelen. Op een satellietlocatie van het laatste verjaardagspartijtje van onze koning Willem-Alexander (The King’s Garage Sale 2023: een dronken donderdagmiddag in april in de Joop Halle, VERA, red.) kregen we al een voorproefje, en dat viel goed in de smaak. Deze keer komt Scatterbrains hun derde album (s/t) presenteren in ’s Gronings mooiste souterrain!

En De Fuckups zijn er weer! De leden van het voorprogramma komen ook uit de buurt en hebben nog nét geen eigen voordeursleutel van VERA, zo vaak hebben ze hier al op de planken gestaan. En als het niet met De Fuckups was, dan wel met één van de tig andere bands waar de leden ook in zitten of zaten. De punkrockgroep bestaat al aardig wat jaartjes, en ’t is nog altijd pislink lawaai vol energie.

Dat wordt dus een mooie bak herrie!

En geen bak herrie zonder blik, dacht ik. Dat stemde mij treurig. Het is inmiddels bijna een half jaar geleden dat wij voor het laatst een avond met ons Blik mochten beleven. Daarom wil ik hier van de gelegenheid gebruik maken om ons Potje Bier even kort te herdenken. Blik Herrie is niet meer. Wijlen Blik wordt gemist en werd geliefd, zo blijkt. Een googlesessie leverde als resultaten de meest prachtige woorden en beelden op. Ene Gerhard R. gaf zelfs vijf van de vijf sterren.


 Wazige herinneringen
Verdrinken in ons verdriet
Liefde door de lever
Die vergeet je niet

Dankbaar voor alles wat hij ons heeft gebracht
Onze trots en toeverlaat

Blik Herrie

“Potje Bier”

* 16 maart 2023, Groningen      † 1 juni 2023, Groningen

Blik Herrie is slechts 3 maanden koud geworden.

Op zaterdag 4 november vanaf 22.30 zijn jullie allen van harte welkom om wederom te proosten op de herrie in de kelderbar van VERA te Groningen. Na afloop is er gelegenheid tot tafelvoetballen. Aansluitend is er nieuwerwetse swingavond.

Correspondentieadres:
VERA Downstage
Oosterstraat 44
9711 NV Groningen