Hoppa, zomerstop in de grote zaal en Downstage neemt de tent over. Ok dat klinkt iets stoerder dan het is, maar toch, de zomercafe's staan op zaterdag en we doen nog even een kelderbar speciaaltje tussendoor ook. Op een doordeweekse dag ook nog eens, ha!. Vorig jaar was dat met Iron Lung nogal een succes dus hoopten we op een leuke tourende band die een donderdagje ofzo om een show verlegen zat. Et voilà! daar is Battle Of Wolf 359 uit de UK.

Op weg naar het Fluff fest in Tsjechië zochten ze nog shows en daar springen wij natuurlijk graag op in. En blijkbaar vinden ze dat zo fijn dat dit tevens het enige optreden wordt op het vaste land naar dat festival toe. Bang! dat hebben we mooi geregeld. Voor degenen die dit allemaal helemaal niks zegt (wat ik zeer onwaarschijnlijk acht natuurlijk); Battle Of Wolf (zonder de 359 voor intimi) maken herrie. Melodieuze herrie wel te verstaan.

Sommige mensen zouden het als screamo willen aanduiden maar die benaming wekt voor hele kuddes minderjarige meisjes tegenwoordig een verkeerde verwachting. Dus wij houden het liever bij hardcore/punk met veel geschreeuw, hectische gitaarpartijen, wervelende drums en lekker sompige bassen. Namedropping? Neil Perry, Welcome the Plague Year en bekender onze eigen Groningers Marat en Shikari. Dat doet Battle Of Wolf trouwens met 2 zangers wat het live ook een leuke band maakt om naar te kijken. Bovendien komen ze uit de UK en kun je rake opmerkingen naar ze gooien wat altijd wel gewaardeerd wordt. Ook gaat er wel een slokje bier in dus onthoud ze dat ook niet.

Waar ook wel een slokje in gaat is de andere band die speelt; het Groningse Suffering Quota. Bestaande uit mensen van wat bekendere Groningse bands als Entrapment, Grinding Halt, Obtuse en Ortega. Echte rocksterren dus. Volgens zichzelf maken ze grindcore en ze hebben zich dan ook maar genoemd naar een nummer van Assuck (dat is een grindcore klassieker). Dat schept natuurlijk verwachtingen. Aan de heren zelf zal het niet liggen, misschien aan de hoeveelheid alcohol. Maar daar kunnen we aan werken. Hoe dan ook; het wordt wel ruig. Het is pas hun 2e optreden in Groningen dus komt dat allen zien. Sowieso, komt allen! bier! herrie! fijn! - mrk