Girlseeker komt uit de zeer actieve en productieve punk scene van Kopenhagen. De band bestaat uit leden van bands als Sexdrome, Skurv en Iceage. Met name die laatste band heeft dit jaar furore gemaakt bij de internationale muziekpers. Het altijd hippe Pitchfork en NME lopen er mee weg en in betere tijden zou je de jongen Denen op TMF’s Alter8 voorbij zien komen. Iceage heeft dan ook een erg goede plaat uitgebracht waar ze met de argeloosheid van een achttienjarige een combinatie van post-punk, oude hardcore en black metal symboliek de wereld in smijten. Girlseeker is zegmaar de debiele oudere broer uit deze punk scene.

In een van de eerste google resultaten krijg je een live video te zien. Daarin zie je een vierkoppige band in een overbelichte ruimte staan. De bandleden staan er wat schuchter bij terwijl de zanger het publiek bemint. Op zijn manier dan. Een paardenstaart, vlassnorretje, een spijkerblouse en een zonnebril in het voorzakje van zijn blouse. Kortom, de zanger heeft alles wat Elvis heeft, op alles wat Elvis wél heeft na dan. Alsof je op het feestje van je wereldvreemde buurjongen bent, die ergens in de jaren ‘90 is blijven steken en net iets fanatiek italo disco plaatjes verzamelt. Al lijkt het op het eerste oog opslag een ironische act te zijn, er zit meer achter. De band is begonnen om als Alan Vega te klinken, de zanger van de jaren 70 synthpunk/no-wave band Suicide. Vega bezingt de levens van maatschappelijke outsiders. In zekere zin belichaamt Girlseeker deze outcasts.

Voor mensen die iets van Ariel Pink’s werk in huis hebben is dit verplichte kost. Maar we hebben boven alles iets bijzonders in de kelderbar. Girlseeker staat ook op Incubate. Zij hebben dit alvast uitgeroepen tot jouw ontdekking van 2011. Kom ook daarom naar de kelderbar. Het is deze keer op een maandag en het kost je praktisch niks! - Thomas